Familiale wandeling ‘op zoek naar de ontluikende lente in de Hospicebossen (Nazareth)’

Eerstkomende zondag 17 maart organiseert Natuurpunt DeinzePlus een wandeling in de Hospicebossen te Nazareth. Dit stuk groen vormt een aaneengesloten geheel van ca. 53 ha. De bossen zijn sinds 2012 eigendom van de provincie Oost-Vlaanderen.

Hoewel de lente twijfelt en koning winter niet helemaal van het toneel is verdwenen, gaan de gidsen van Natuurpunt DeinzePlus graag met u op pad voor de eerste onluikende natuur. De Hospice bossen vormen een uitstekend terrein om te slalommen door de vele wegeltjes. Het bos is verdeeld in percelen met diverse boomsoorten. We treffen er ondermeer lorken, dennen en sparren – de gidsen wijzen u op het onderscheid – en populieren. Dit alles vormt een geschikt oord voor spechten en (vlaamse) gaaien. Beide soorten doen zich gelden met hun typische roep, gekrijs of geklop.

We speuren eveneens naar restanten van de vroegere heide waaraan Nazareth trouwens zijn naam te danken heeft (‘Magherhet‘ of ‘Magere Heide’). Inderdaad was dit vlakke tot zwak golvende land tussen Leie en Schelde in het verleden een uitgestrekte heide wegens de arme zandbodems.

Voor ieder wat natuurwils ! Een verrekijker is nuttig en stevig schoeisel aan te bevelen.

Gidsen: Noël De Loof, tel. 09/386.21.43 en Joris Verbiest. Start om 14u aan ingang bos Klapstraat (net voor de brug over de E17 voor wie komt van Deurle). Einde rond 17u30.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...