Sportac – 8 medailles op de Oost-Vlaamse kampioenschappen AGH

Sportac

Afgelopen weekend trokken de gymnasten artistieke gymnastiek heren naar Sint-Gillis-Bij-Dendermonde voor de Oost-Vlaamse kampioenschappen. In het allround klassement behaalde Sportac 2 * goud, 4 * zilver en 2 * brons!

In het A niveau, categorie van de Benjamins zagen we 3 Sportac’ers aan het werk: Len Kelambi Arachige, Jonas Bassier en Victor Desmet. Zij behaalden respectievelijk de 5e, 7e en 8ste plaats. Bij de A miniemen behaalde Sam d’Hoop knap de zilveren medaille. Ook Joren Verheyden pakte het zilveren plak bij de A junioren.

In het B niveau nam Nicolas t’Kindt het op tegen een groot deelnemersveld. Hij zette een mooie prestatie neer met zijn 2e plaats. Jasper De Buck werd bij de junioren 6e. Jan Smet behaalde de gouden medaille in de categorie senioren.

Op zondag stonden de allerjongsten paraat. Ruben De Rijcke streed om een medaille in het I niveau Prepupillen. Hij werd 3e! Ook in de categorie I Pupillen stonden 2 Sportac gymnasten op het podium. Kobe Antheunis behaalde de 1ste plaast. Ismaël Boulate de 3e plaats.

Ook in het B niveau zetten de gymnasten hun beste beentje voor. Ilias Bounouala werd 10e, net gevolgd door Pieter Everaert (Benjamins). Bij de miniemen namen er 4 Sportac-gymnasten deel: Lars Baert kon de bronzen medaille in de wacht slepen. Bram Decraene werd 5e, gevold door Driss El-hMoud 6e en Xavier Calus op de 9e plaats.