Wedstrijd voor jongeren: Graaf een gat, win een vat!

graafeengatenwineenvat

Op 1 april gaat de wedstrijd ‘Graaf een gat, win een vat’ van ACV-jongeren van start. Verspreid over Vlaanderen zitten 34 lege biervaten ondergronds verstopt. Wie zich registreert op www.graafeengatwineenvat.be krijgt raadsels die, indien juist opgelost, uiteindelijk leiden naar de vindplaats van het vat in zijn regio. Fien Huygebaert van ACV-Enter legt uit.

Wie kan eraan deelnemen?
Fien: Ben je student? Ben je minimum 15 en maximum 25 jaar? Kom je nog in aanmerking voor een studentenjob en woon je in Vlaanderen? Dan kan je deelnemen, ook als je geen lid bent van het ACV. Je kan individueel deelnemen maar het lijkt mij veel amusanter om samen met een vriendengroep op zoek te gaan naar het vat. Samen met de leiding van de jeugdbeweging, enkele gasten van het jeugdhuis, de studentenclub, de sportclub…

Wat moet je doen om deel te nemen?
Fien: Heel eenvoudig: je surft naar de website www.graafeengatwineenvat.be en door je gegevens daar in te vullen registreer je jezelf als deelnemer. Je kan gratis deelnemen.

Er liggen vier vaten verstopt in onze regio?
Fien: Dat klopt. We hebben vier vaten begraven: een vat in de regio Groot-Gent, een vat in de regio van Leie en Schelde ten zuiden van Gent, een vat in het Meetjesland en een vat in de Kanaalzone. Als je registreert als deelnemer zal de website je op basis van je postcode indelen in de zoektocht naar het dichtstbijzijnde vat. Ben je kotstudenten dan kan je er ook voor kiezen om de postcode van je kotadres op te geven en jacht maken op het vat daar. De wedstrijd loopt over heel Vlaanderen.

Hoe gaat de wedstrijd in zijn werk?
Fien: Op 1 april gaat de wedstrijd van start en krijgen de deelnemers al de eerste vraag op de website. Enkele dagen later volgt dan de tweede vraag, wat later een derde, en zo verder… tot iemand het vat opgraaft. De vragen handelen over de wetgeving inzake studentenwerk. Zo is het ook een leerrijke wedstrijd en leren jongeren door deel te nemen spelenderwijs over hun rechten en plichten als jobstudent. Elk juist antwoord brengt hen dichter bij de vindplaats.
Wie het vat als eerste opgraaft en ons daarvan verwittigt, is de winnaar en krijgt een vol vat van 50 liter of een equivalent aan consumptiebonnen. De winnaar mag kiezen waar het vat soldaat zal gemaakt worden: de stamkroeg, het jeugdhuis, het leiderslokaal van de jeugdbeweging…

Heb je nog een tip voor de goudzoekers?
Fien: Zeker! ACV Enter is de vakbond van het ACV voor jongeren. Op hun website acv-enter.be kan je heel wat nuttige informatie vinden. De jaarlijkse ACV-brochure ‘lonend studentenwerk’ bevat naar verluidt ook heel wat sleutels in de zoektocht naar het vat.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...