Wijngilde Donsa nodigt u uit op hun volgende wijndegustatie

Reeds 3 wijndegustaties zijn voorbij van de 5, de volgende gaat door op 22 maart in het Brielpaviljoen in Deinze, thema “Zuid Frankrijk”.

Donsa_wijngilde_Deinze

Onder impuls van enkele wijnvrienden is het idee gegroeid om een kwaliteitsvolle wijngilde op te richten in Deinze. Bij de opstart van een wijngilde rees uiteraard de noodzaak om een goede naam te bedenken. volgens historische bronnen is Donsa de oudste vermelding van de stad omstreeks 840 en deze naam is dan uiteindelijk ook verkozen als naam voor deze wijngilde.

De wijngilde wil haar doelstellingen bereiken met de volgende waarden: educatie, innovatie kwaliteit en een open geest.

Educatie houdt in dat de leden worden geïnformeerd over de basisprincipes van degustatie technieken. Daarnaast krijgen de leden ook voldoende rand info, bijv. harmonie tussen wijn en gerecht… Om deze verwachten in te lossen, beschikt Donsa over de nodige knowhow. Tevens wil de Donsa innoverend te werk door het volgen van de wijntrends naast de klassieke basis. Gelijkwaardig aan het mooie culturele aanbod dat Deinze zijn inwoners reeds aanbiedt, wil ook Donsa zijn leden een hoogwaardig kwaliteitsvol pakket presenteren. Degelijke wijn, veel kennis en een reeks rand activiteiten. Bovendien streeft Donsa er naar om een open geest tijdens de degustaties te creëren, door de stimulatie van open discussies en interacties van zijn leden.

Meer info ivm Donsa en zijn wijndegustaties – mail naar: [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...