Actie fietsersbond aan de muziekacademie Deinze

Nu woensdag 8 mei van 16:00 tot 20:00 voert de Fietsersbond Deinze actie aan de muziekacademie van Deinze voor meer verkeersveiligheid voor zachte weggebruikers.

Logo Fietsersbond Deinze

De Fietsersbond roept alle ouders op om mee te werken aan de verkeersveiligheid.

Dirk De Pestel, voorzitter van de Fietsersbond Deinze: “We vragen aan de ouders die hun kinderen brengen of halen om het zebrapad en de fiets- en voetpaden vrij te houden. Bovendien doen we een oproep om bij het ophalen van de kinderen 5 à 10 minuten later te komen dan het leseinde. Dit voorkomt wachtrijen aan de poort en zorgt voor een overzichtelijk en vlotter verkeer”.”

Naast deze oproep aan de ouders roept de Fietsersbond het stadsbestuur op om de infrastructuur aan te passen.

Frederik Dhont, bestuurslid van de Fietsersbond Deinze: “Naast deze positieve oproep naar de ouders toe wordt het tijd voor structurele ingrepen die de verkeersveiligheid aan de poort van de muziekacademie verhoogt. Het probleem stelt zich al jaren. In samenspraak met de brandweer, die bij brand toegang moet hebben tot de muziekacademie, moet bekeken worden hoe via paaltjes, bloembakken of andere ingrepen voorkomen wordt dat auto’s de zichtbaarheid en de vlotte doorgang van fietsers en voetgangers belemmeren. Dit kan met weinig middelen. Een bloembak net voor het zebrapad aan de kant van de poort zorgt er voor dat er niemand meer op of tegen het zebrapad kan parkeren en iedere voetganger die wil oversteken kan gezien worden.”

http://www.fietsersbonddeinze.be/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...