Dames atletiekclub Deinze promoveren naar hoogste klasse

Vorige zaterdag 11 mei behaalden de dames van Atletiekclub AC Deinze op eigen de terrein de overwinning in de interclub-wedstrijden ’Beker van Vlaanderen alle categorieën’ in de ere-afdeling van de Vlaamse Atletiekliga. Daarmee promoveert de club voor het eerst in zijn bestaan naar de hoogste nationale afdeling.

AC Deinze – Foto: Gaby De Vos

AC Deinze – Foto: Gaby De Vos

Door het forfait van een aantal sterkhouders zoals Camilla De Bleecker, Anneleen Vande Riviere en Nicole Buytaert, zag het er aanvankelijk nochtans niet goed uit. Ilke Beddeleem (speer) en zus Ellen (1500m), Kimberley Dekens (800m) en Céline Van Ryssegehem (3000m) bleken echter waardevolle vervangsters te zijn. Met ook nog sterke prestaties van Els Coppieters (100m horden) en Margot D’Haemer (hoogspringen) stond AC Deinze halfweg de competitie op de vijfde plaats in de voorlopige tussenstand.
Met het vorderen van de wedstrijden werden de resultaten alsmaar indrukwekkender. De piepjonge Laurence Lobbens (100m) legde beslag op de vijfde plaats, Chloé Beaucarne (ver), Hanne De Ruyck (hinkstapspringen), Emma Van De Walle (400m horden) en Emma Coppenolle (200m) werden in hun discipline vierde. Mieke Van Thuyne liet even haar triatlonambities ter zijde en werd derde met de discus. Anouska Hellebuyck, ondanks een aanslepende blessure, lukte de tweede plaats met de kogel, een prestatie die door Marlien De Jans op de 400 meter vlak werd geëvenaard.

AC Deinze - Foto: Gaby De Vos

AC Deinze – Foto: Gaby De Vos

Na afloop van alle individuele wedstrijden werden liefst zes ploegen door slechts luttele punten gescheiden. OEH (Olympic Essenbeek Halle) leidde de dans met 2 punten voorsprong op Deinze en 3 punten op HAC (Houtland). De spectaculaire aflossingsnummers zorgden uiteindelijk voor de beslissing. Het Deinse team op de 4 x 100 meter (Laurence Lobbens, Chloé Beaucarne, Hanne De Ruyck en Emma Coppenolle) spurtte zich vlot naar de overwinning en zo kwam AC Deinze voor het eerst aan de leiding. Het viertal op de 4 x 400 meter (Emma Van De Walle, de frisse Charlotte Timperman en Jana Van Den Bussche en slotloopster Marlien De Jans) kon aan de druk weerstaan en werd als derde afgevlagd, ruim voldoende om uiteindelijk de eindzege in de wacht te slepen.

Deze titel en promotie zijn de bekroning voor het harde werk van alle atleten en trainers, bestuur en vrijwillige medewerkers van AC Deinze. De club van voorzitter Rita Van Kerrebroeck kan gerust nu al als ‘Atletiekclub van het Jaar’ worden bestempeld. Het weekend daarvoor wisten namelijk ook de cadetten en scholierenploegen, zowel de jongens als de meisjes, hun interclub overtuigend te winnen.

Uitgebreid fotoalbum van Gaby De Vos hier te bekijken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...