Deinze wordt derde in campagne ‘Mijn korte ritten’

Mijn korte ritten logoStad Deinze werd derde bij de campagne ‘Mijn korte ritten’, die liep van 21 maart tot 21 april 2013. Bedoeling van de campagne van Mobiel 21 is om korte metten te maken met autoritten van minder dan 5 kilometer en deze te vervangen door gebruik te maken van het openbaar vervoer, door te wandelen of door te fietsen.

Mijn korte ritten
Op een maand tijd spaarden 75 gemeenten en 147 groepen samen 102740 kilometers aan korte autoritten uit. Hierdoor werd er 4,11 kilogram minder fijn stof uitgestoot en kon de Co2-uitstoot met 16849 kilogram beperkt worden. Mobiel 21 wil met deze campagne het gebruik van het openbaar vervoer, wandelen en fietsen voor afstanden tot vijf kilometer stimuleren.

Deinze knap derde
Ook stad Deinze nam deel aan deze campagne met 5 teams: personeelsleden van het stadsbestuur Deinze, personeelsleden van de politiezone Deinze-Zulte, atletiekclub Deinze, Groenrood Deinze en de meester-wroeterij vzw ‘samen tuinen’. Deze teams bespaarden samen 6801,38 kilometers aan korte ritten en 1115,39 kilogram aan Co2-uitstoot. Dankzij de teamprestaties werd Deinze knap derde, na Tienen (10032 bespaarde kilometers) en Aartselaar (1533,90 bespaarde kilometers).

Info: www.mijnkorteritten.be

 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...