Liberale vrouwen Deinze steunen met jaarlijks zomerontbijt twee goede doelen

De liberale vrouwen van Deinze blijven zich duurzaam inzetten voor de maatschappij. Naast het organiseren van sociaal-culturele activiteiten, hebben ze ook oog voor de zwakkeren onder ons en steunen ze jaarlijks twee goede doelen met het zomerontbijt.

Dit jaar ontbijten sympthisanten samen op 23 juni ten voordele van het vrouwenhuis in Istaliv in Afghanistan en de Vlaamse Alzheimer Liga regio Deinze ‘Lotgenotencontact’.

LiberaleVrouwenDeinze

Internationaal en lokaal goed doel
Lynda Minnens en Yannic Demeyer van de Liberale Vrouwen Deinze zijn trots op de jaarlijkse dotaties aan het vrouwenhuis Istaliv in Afghanistan. ‘Naar onze mening is een structurele sponsoring de beste manier om een organisatie zoals ‘Moeders voor Vrede’ te helpen. Sedert 2003 is de organisatie in 5 regio’s actief en worden dagelijks 1.300 mensen geholpen. De filosofie van stichtster Jennie Vanlerberghe is basic maar efficiënt: naast het toedienen van massale gezondheidszorg, worden vrouwen en kinderen opgeleid en weerbaar gemaakt. Een opleiding zorgt voor werk en onafhankelijkheid. Dank zij de mensen die deelnemen aan het ontbijt en de sponsors konden de Liberale Vrouwen van Deinze reeds €3.350 schenken aan Istaliv’.
Naast het internationale doel, wordt jaarlijks een ander lokaal goed doel ondersteund. Er werd reeds €500 geschonken aan de Voedselbank, het Rode Kruis opvangcentrum, het Fonds Jan Filliers, het Kinderdagverblijf de Elfjes. In 2013 willen we de Alzheimer Liga regio Deinze ondersteunen’.
Voorzitter François Van de Weyer licht toe: ‘de Liga is pluralistisch en niet gebonden aan andere organisaties. Ze heeft samenwerkingsverbanden met andere zelfhulpgroepen en tracht in verschillende steden en gemeenten familiegroepen op te richten die zich specifiek bekommeren om de mantelzorgers die een partner of familielid met dementie de nodige zorg toedragen.

De familiegroep regio Deinze werd in 2010 opgericht onder de naam “ Lotgenotencontact”. Regelmatig worden er bijeenkomsten gehouden rond een thema in de zaal De Rekkelinge. In intieme sfeer en met de nodige discretie kunnen de mantelzorgers (partners, kinderen, familieleden en vrienden) hun hart luchten en hun zorgen delen.

Brielpaviljoen in Deinze (Lucien Matthyslaan/aan ingang Brielmeersen), Uur: van 8.30 tot 11u
Prijs: €8 – kinderen: €4, Reserveren via 09.388.52.66 (Régine) of via [email protected] voor 19 juni.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...