#Sportac – Belgische titels #acrogym verdeeld

Op zaterdag 27 en zondag 28 april 2013 vond in Breendonk het Belgisch kampioenschap Acrobatische Gymnastiek plaats. De beste Belgische ACRO-gymnasten kwamen op deze wedstrijd in actie en streden voor de nationale titels. Voor de Sportac’ers betekende het een bevestiging van het sterke seizoen. 6*goud en 2* zilver!

Bij de 11-16 jarigen kwamen 2 Sportac-teams aan bod. Emy Kaboré en Noémie Lammertyn behaalden goud bij meisjes paar. Het team van Manon Soetens, Irma Merckx en Frauke Careelmont werden afgerekend op een foutje en werden 10e in de categorie meisjes drie.

In de categorie 12-18 ‘meisjes paar’, moesten 2 Sportac teams het tegen elkaar opboksen. Het team Zara Maesele en Bieke De Keyzer toonden zich de besten met 54,760 punten. Maité Everaert en Hanne Vanden Berghe behaalden zilver met 53,950 punten. In de categorie ’meisjes drie’ was het een spannende strijd om het goud. Famke Deleersnyder, Lore Vanden Berghe en Lisa Roels grepen net naast het goud.

Het team Laura Van Torhaut, Amber Saelens en Silke Mertens stonden terug stevig in hun schoenen en behaalden het zilveren plak in de categorie +13j.

Bij de seniorentrio’s werd het een spannende wedstrijd tussen de topsportformaties Sanne Van Overberghe – Lara Schollier – Camille Van Betsbrugge (Sportac Deinze) en Julie Van Gelder – Ineke Van Schoor – Laure Maes (Wild Gym, APG, Zeestern Immaculata). Het meest ervaren trio claimde de overwinning. Het sportac-team won met 87,290 punten.

Het topsport-duo Nikki Snel en Eline De Smedt (Sportac Deinze en Gymfinity) won de Belgische titel in hun categorie. Zij turnden maar liefst 87,180 punten bij elkaar en mogen zich een jaar lang Belgisch Kampioen noemen.

Vorig jaar werd het duo Nicolas Vleeshouwers en Laure De Pryck (Sportac Deinze) nog wereldkampioen in Orlando. Dit jaar veroveren ze ook de Belgische titel in hun categorie. We zijn alvast blij dat Nicolas en Laure terug in competitie zijn want eind september liep Laure nog een voetbreuk op.