Verslag finales Minivoetbal 2013

Kleine finale

In de kleine finale stonden Tegels Provijn uit 1ste afdeling en de Bumbalus, de vice-kampioen, uit 3de afdeling tegenover elkaar met als inzet de 3de plaats.
In het eerste kwart kon Tegels Provijn uitlopen tot 2-0 via doelpunten van Ludwig Mathijs en Eliah Debaene. In het tweede kwart liep de thuisploeg zelfs nog verder uit tot 3-0 via alweer een sterke Eliah Debaene. Maar gaandeweg kwamen de Bumbalus terug in de wedstrijd en nog voor het halfuur konden ze milderen tot 3-2 via doelpunten van Kenneth Tollebeke en Bjorn Vandeputte. Het derde kwart verliep razend spannend met veel doelpunten aan beide zijden, wat resulteerde in een 6-4 voorsprong voor Tegels Provijn bij het ingaan van het slotkwart. De doelpunten voor Tegels Provijn kwamen op naam van Nick Desmet, Arne De Waele en Eliah Debaene. Voor de Bumbalus scoorden Jamie De Luycker en Bjorn Vandeputte. Maar in het vierde kwart hield Tegels Provijn de situatie goed onder controle en scoorde elke ploeg nog éénmaal via Nick Desmet (Tegels Provijn) en Bjorn Vandeputte (Bumbalus). Wat resulteerde in een 7-5 overwinning voor Tegels Provijn en de daar bijhorende 3de plaats.

bumbalus

Team Bumbalus

provijn

Team Tegels Provijn

Finale

In de finale stonden met AD Delhaize Team Adventure en Waterbehandeling Yves Verhaeghe de respectievelijke kampioen en vice-kampioen van dit seizoen uit 1ste afdeling tegenover elkaar.
In de beginfase van de wedstrijd hadden beide ploegen te veel respect voor elkaar wat resulteerde in slordig voetbal met weinig kansen aan beide zijden. Halfweg stonden de bordjes dan ook nog gelijk, 1-1. In het eerste kwart scoorde Matthias Lecluyse de 1-0 voor Waterbehandeling Yves Verhaeghe, in het tweede kwart kwam AD Delhaize Team Adventure langszij via Daan Boydens.
Na de kampwissel kwam er meer animo in het spel en kon Waterbehandeling Yves Verhaeghe uitlopen tot 3-1 via alweer Matthias Lecluyse en Michael Geurs. Net voor het einde van het derde kwart kon Jurgen Standaert voor AD Delhaize Team Adventure milderen tot 3-2.
Het vierde kwart kondigde zich razend spannend aan waarbij AD Delhaize Team Adventure moest komen om zijn kansen gaaf te houden. Dat leidde tot wat steriele druk tot Guillaume Clinckemaillie zijn grote klasse toonde voor Waterbehandeling Yves Verhaeghe en met twee schitterende doelpunten de wedstrijd besliste. De tegentreffer van Daan Boydens (AD Delhaize Team Adventure) in de slotseconden kwam te laat en zo was de 5-4 overwinning én bekerwinst voor Waterbehandeling Yves Verhaeghe een feit.