Benefietconcert FondsJanFilliers 2013

Fonds-Jan-Filliers

Op vrijdag 28 juni organiseert het FondsJanFilliers de vierde editie van haar benefietconcert. Deze concerten vinden plaats in de gebouwen van de Graanstokerij Filliers te Deinze.

Het FondsJanFilliers steunt jonge (12-25 jaar) slachtoffers van een ongeval. Via het uitreiken van een beurs, wil het FondsJanFilliers de jongeren steunen in hun verdere persoonlijke ontwikkeling. Zo werden in de loop van het jaar 2013 tot nu 4 nieuwe dossiers goedgekeurd. Meer info kan je terugvinden op www.fondsjanfilliers.be.

“Het Fonds Jan Filliers is een prachtig voorbeeld van hoe het verdriet en het gemis om een geliefd persoon getransformeerd kan worden, kan leiden tot een gezamenlijk, vriendschappelijk project waarbij jonge mensen, die het echt nodig hebben, ondersteund worden.

In de Opera- en Liedliteratuur is er een veelvoud aan partituren die dit gemis tot uiting brengt. De sopraan Martine Reyners heeft bewust gekozen om tijdens het benefietconcert ter ere van het Fonds Jan Filliers een programma te brengen, dat hoop, verbinding en vriendschap uitstraalt. Begeleid door pianist Peter Jeurissen brengt zij werk van o.a. Bellini( het wondermooie en gekende ‘Casta diva’), Verdi en Liszt . Ook in haar presentatie leidt Martine Reyners u rond in de wereld van deze genereuze componisten.

Martine Reyners

Martine Reyners

De muzikale avond wordt naar jaarlijkse traditie verzorgd in samenwerking met de muziekacademie van Deinze. Freya Bovijn (klarinettiste ) en Marieke Arnou (piano) brengen het voorprogramma. Vervolgens wordt het programma van Martine Reyners geopend door het frisse trio ‘Der Hirt auf dem Felsen’ van Franz Schubert.


De benefietconcerten hebben als doel: fondsen werven, de werking van het FondsJanFilliers blijvend toelichten en sympathisanten en vrienden samenbrengen. Het FondsJanFilliers is mevrouw Martine Reyners enorm dankbaar voor haar medewerking en zijn ervan overtuigd dat we het publiek kunnen verwennen met een muzikale avond van heel hoog niveau. (www.martinereyners.be).

Kaarten voor het concert op vrijdag 28 juni zijn te bekomen in de kantoren van de Graanstokerij Filliers, Delhaize en Brasserie Bruno. Voor € 30 wordt u een prachtig concert en aansluitend een  verzorgde receptie aangeboden. Met uw steun zal het FondsJanFilliers de jonge slachtoffers verder helpen om een waardevolle toekomst op te bouwen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...