GroenRood Deinze wil debat over beleidskeuzes in gemeenteraad

Tegen eind december 2013 moet de stad een meerjarenplan voorleggen voor alle beleidskeuzes die tot 2019 gemaakt worden en aangeven hoe ze de financiële impact ervan in bedwang zal houden.

Annick Verstraete: “De schepen van financiën, Norbert De Mey, heeft op de vorige gemeenteraad toegegeven dat niet alle nieuwbouwplannen kunnen uitgevoerd worden en dat er keuzes gemaakt moeten worden. Deze keuzes moeten degelijk voorbereid worden en het resultaat van deze voorbereiding zal in belangrijke mate de meerjarenplanning bepalen.”

Dirk Stroobandt

Dirk Stroobandt: “Omdat dit een zeer belangrijk debat is voor Deinze dat de toekomst van de stad zal bepalen voor de volgende 6 jaar en lang daarna, vinden wij het belangrijk dat dit debat uitgebreid en op tijd in de gemeenteraad gevoerd wordt en niet tussen de lijnen door bij de bespreking van de meerjarenplanning. Daarom hebben wij met GroenRood een agendapunt ingediend om dit debat op de volgende gemeenteraad (van 27 juni 2013) te voeren.”

Laura Baets: “Met dit debat willen wij dat elke partij duidelijk zegt of ze nu het nieuwe stadhuis belangrijker vindt dan een cultuurcentrum of de nieuwbouw voor de academies of juist andersom. We willen ook van iedereen horen wat ze vinden van een derde sporthal of van een nieuwe gemeenschapszaal in Meigem. Dit wordt dus een heel belangrijk debat over de toekomst van Deinze.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...