#Jeugdatleten zetten #ACDeinze op de europese kaart

We dachten dat we na de successen in de verschillende interclub-wedstrijden wel het hoogtepunt van het zomerseizoen hadden bereikt, maar niets blijkt minder waar. Onze atleten blijven presteren op uitzonderlijk hoog niveau en bevestigen nu zelfs op Europees niveau ! Een sportief overzicht.
De prestatie van ons boegbeeld Thomas Van Der Plaetsen op de Universiade in Kazan werd reeds in een vorige bijdrage belicht. Dat Thomas de vorm duidelijk te pakken heeft, bewees hij nog maar eens vorig weekend tijdens de Belgische Kampioenschappen in het Koning Boudewijnstadion. Hij won er het polsstokspringen met een sprong over 5,35 m, alweer een verbetering van zijn persoonlijk record. En nu duimen maar voor het Wereldkampioenschap dat volgende maand doorgaat in Moskou (10-18 augustus), waar Thomas de eer van België zal verdedigen op de tienkamp.

Chloë BeaucarneVorige week werden in Utrecht (Nederland) de EYOF betwist, dit zijn zowat de ‘Europese Olympische Jeugdspelen’. Liefst drie Deinzenaren werden geselecteerd. Dé prestatie kwam er van onze Chloë Beaucarne. Op dinsdag legde Chloë beslag op de tweede plaats in haar reeks met een nieuw PR (13.95) en plaatste ze zich zo vlot voor de finale op donderdag. Achter de Française Laura Valette vlamde onze Menense zich naar de tweede plaats ! Deze zilveren medaille is de schitterende beloning voor Chloë, die nochtans door kwetsuur in mei en juni haar deelname in het gedrang zag komen. Door een te sterke rugwind kan de gerealiseerde tijd in de finale (13.77) helaas niet worden gehomologeerd. Dat Chloë bovendien nog vlot ter tale is, bewees ze zondag nog op het VRT Journaal.

Laurence-LobbensOok Laurence Lobbens kan tevreden terugblikken op haar Utrecht-avontuur. Op maandag mocht Laurenske de debatten openen voor de Belgen in de reeksen van de 100 meter vlak. Ze werd tweede in 12.03 en was daarmee geplaatst voor de halve finale op dinsdag. Daarin realiseerde ze krek hetzelfde resultaat (tweede in 12.03) en greep zo een ticket voor de finale die nauwelijks twee uur later stond geprogrammeerd. Laurence bleek hier wel onvoldoende gerecupereerd maar werd uiteindelijk toch als zevende afgevlagd (12.27). Nog was het verhaal van onze Oostrozebeekse niet af. Laurence maakte ook deel uit van het Belgische estafette-team 4 x 100m. Dit viertal plaatste zich makkelijk voor de finale met de op één na beste tijd (46.67). In de finale moesten de Belgische meisjes wel Ierland en Oekraïne laten voorgaan maar Laurence mocht toch ook een bronzen medaille meenemen naar huis !

Ook Brian Ingelaere mocht afreizen naar Utrecht en dit als lid van het aflossings-team 4 x 100m. Het Belgisch viertal kon zich met een vierde plaats in de reeksen nipt plaatsen voor de finale (dankzij de betere tijd 42.52). Uiteindelijk legden de Belgen in de finale beslag op de vijfde plaats (43.17) na Frankrijk, Italië, Nederland en Roemenië.

Eerder deze maand kenden in Donetsk (Oekraïne) de Wereldkampioenschappen voor scholieren hun beslag. Ook hier was AC Deinze vertegenwoordigd. Tobias Capiau nam er deel aan de achtkamp en opende heel sterk. Na de openingsnummers 100m (11.45) en verspringen (7,12m) stond hij op de derde plaats in de tussenstand. Ook met de kogel (13.46m) en op de 400m (51.14) presteerde Tobias meer dan behoorlijk en stond zo na de eerste dag op de tiende plaats. Helaas deemsterde Tobias daarna helemaal weg en eindigde hij uiteindelijk op stek 22 met 5577 punten. Toch een prima resultaat, dat het beste laat verhopen voor de toekomst van Tobias als meerkamper.

Met ook nog de deelname van Emma Coppenolle en Kimsy De Schamfeleire aan het World Schools Championship in Tsjechië (zie hiervoor een vroegere bijdrage van de hand van Emma), mogen we gerust stellen dat AC Deinze langzaam de top van de Belgische atletiek heeft bereikt. Met veel dank aan de trainers die mee verantwoordelijk zijn voor de geleverde prestaties.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...