Miserie werken #E17 starten dit weekend tot begin september

Persbericht: wegen en verkeer

Op maandag 15 juli start het Agentschap Wegen en Verkeer met de tweede fase van de heraanleg van de E17 van de grens met West-Vlaanderen tot Deinze. Tussen het complex Kruishoutem en de parking Nazareth beschikt het verkeer over slechts 2 rijstroken in beide rijrichtingen. De op- en afrit Deinze in de richting van Gent zijn dicht voor het verkeer. Ook de oprit richting Waregem gaat dicht.


Archief foto vorige werken aan E17 – 2010

Het wegdek van de E17 van de grens met West-Vlaanderen tot Deinze in de richting Gent wordt tot op de fundering opgebroken en heraangelegd in beton. De voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond. Nu kan het wegdek worden aangepakt. In deze fase zal gewerkt worden tussen complex Kruishoutem en de aansluiting met het nieuwe wegdek net voor de parking Nazareth.

Meer info zie ‘lees meer’

Weekend met wisselende situaties

Agentschap Wegen en Verkeer bereidt op 13 en 14 juli de nieuwe tijdelijke verkeerssituatie voor die van 15 juli van kracht is.
Daarom zal het verkeer richting Kortrijk van zaterdagavond 13 juli (19u00) tot zondagochtend 14 juli (7u00) naar één rijstrook gebracht worden. Ook de oprit Deinze richting Kortrijk is vanaf zaterdagavond afgesloten. Overdag beschikt het verkeer richting Kortrijk over 2 rijstroken.
Om de voorbereidingswerken verder te zetten zal het verkeer vanaf zondagavond 14 juli (21u00) richting Kortrijk opnieuw over slechts één rijstrook kunnen beschikken.

Zondagavond 14 juli (19u30) zal het verkeer ter hoogte van het complex Kruishoutem in de richting Gent naar één rijstrook gebracht worden. De oprit Kruishoutem richting Gent wordt eveneens tijdelijk afgesloten.

Gewijzigde verkeerssituatie

2 rijstroken in beide richtingen
Vanaf 15 juli (5u00) zal het verkeer richting Gent door de middenberm geleid worden en zijn er 2 rijstroken beschikbaar. Ook in de richting Kortrijk moet het verkeer over twee rijstroken.

Op- en afritten afgesloten

Tegelijkertijd gaan vanaf 15 juli de op- en afrit Deinze in de richting van Gent dicht. De oprit Deinze richting Kortrijk gaat al dicht vanaf 13 juli (21u00). Verkeer met bestemming afrit Deinze moet eerder afrijden aan knooppunt Kruishoutem. Verkeer met bestemming E17 richting Gent wordt omgeleid naar de oprit in De Pinte. Verkeer met bestemming E17 richting Waregem tenslotte wordt omgeleid naar oprit in Kruishoutem. Klik hier voor meer informatie over de omleidingsroutes.

Aangepast snelheidsregime

Om de veiligheid van de werknemers op de werfzone te garanderen en voor de verkeersveiligheid, is over de gehele werfzone een snelheidsbeperking van 70 km/h van kracht. De politie zal er regelmatig de snelheid controleren. Om kopstaartaanrijdingen te voorkomen zet het Agentschap Wegen en Verkeer een filedetectiesysteem in. Ook is een zichtscherm tussen de rijrichtingen geplaatst om kijkfiles te voorkomen. In de rijrichting Gent/Antwerpen is een inhaalverbod voor vrachtwagens van kracht.

Op- en afrit terug open op 2 september

Deze gewijzigde verkeerssituatie blijft in voege tot de nacht van 1 op 2 september. De op- en afrit Deinze in de richting van Gent wordt dan opnieuw open gesteld voor het verkeer. De werken zijn dan nog niet afgerond. Vanaf 2 september tot begin oktober zal gewerkt worden op de E17 van de grens met West-Vlaanderen tot net voorbij complex Kruishoutem.

Minderhindermaatregelen

De werken van deze fase (tussen complex Deinze en Kruishoutem) vallen in de verkeersluwe zomermaanden. Door 24u op 24u en 7 dagen op 7 te werken, kan de uitvoeringstermijn uiterst kort gehouden worden. Er worden ook geen werken met hinder uitgevoerd op de werf E40 Aalter – St. Denijs-Westrem tijdens de heraanleg van de E17.

Meer info over deze werfzone op www.wegenenverkeer.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...