Rommelmarkt Grammene verhoogt efficiëntie

Op zaterdag 17 augustus 2013 organiseert de Gezinsbond van Grammene al voor de 35ste keer haar traditionele rommel- en antiekmarkt. De rommelmarkt vormt jaarlijks het hoogtepunt van een bijzonder rijkgevuld programma van de Gezinsbond van Grammene. Plaats van afspraak vormt zoals ieder jaar het voetbalterrein van Grammene en de onmiddellijke omgeving langs de Brugstraat en de Oude Heirbaan. Samen met de medewerkers werd de afgelopen maanden intensief overlegd om de organisatie van de rommelmarkt nog efficiënter te laten verlopen. Het experiment om het bouwland naast taverne De Mandel op te nemen in de rommelmarkt wordt verder gezet evenals het aanbrengen van stippen (elke meter) die de plaatsing van de standhouders vergemakkelijkt. Om 4u beginnen de medewerkers van de Gezinsbond met de plaatsing van de standhouders. Vanaf 6 uur kunnen bezoekers dan beginnen snuisteren in al het moois en kostbaars dat onze marktkramers weer zullen aanbieden.

Dat er bij deze 35ste editie nog lang geen sleet zit op het alom gekende concept mag duidelijk zijn. Met de toegewijde inzet van zo’n 75 vrijwilligers en de goede samenwerking met het Stadbestuur van Deinze, de Politiezone Deinze – Zulte, de Brandweer van Deinze, de vriendenkring van de Civiele Bescherming (bewaking parkings) en de landbouwers die hun grond ter beschikking stellen voor gratis parking in de nabijheid van de antiek- en rommelmarkt, zijn alle randvoorwaarden in ieder geval vervult om er terug een succesvolle editie van te maken.

Gezinsbond Grammene

Voorrang gebruikers nachtparking

Voor het 8ste jaar op rij organiseert de Gezinsbond van Grammene een nachtparking voor standhouders op de weide bij Doe Self Verbeke. Deze parking gaat open op vrijdag 16 augustus om 16u. Standhouders die op de nachtparking staan worden als eerste geplaatst. Met de nachtparking speelt de Gezinsbond van Grammene in op het groeiend aantal standhouders uit heel België en de buurlanden. Zo zien we jaarlijks een groeiend aantal Nederlandse standhouders. Met deze nachtparking wordt een extra dienst aangeboden die erg wordt geapprecieerd. De nachtparking is verlicht, er is sanitair in de onmiddellijke omgeving en de bar aan de Oude Heirbaan blijft de hele nacht open voor de dorstige standhouders.

Standhouders worden vlotter geplaatst

Er is de afgelopen maanden intensief overleg geweest met de medewerkers die instaan voor de inschrijving en plaatsing van de standhouders om de plaatsing nog vlotter te laten verlopen. Er werd een plan uitgetekend op basis van de toegangswegen die gebruikt worden door de standhouders en de huidige positie van de inschrijving. Voor deze editie wordt voor de eerste keer gewerkt met mobiele inschrijvingsequipes en zullen de standhouders van bij het begin in 3 richtingen worden geplaatst: Oude Heirbaan, Brugstraat en voetbalterrein. Standhouders die op de nachtparking staan worden als eerste geplaatst. Standhouders die op zaterdag 17 augustus na 9u aankomen worden niet meer geplaatst.

Alleen echte antiek en rommel in Grammene

De Gezinsbond van Grammene waakt traditiegetrouw nauwgezet over de producten die worden uitgestald tijdens de antiek- en rommelmarkt. De medewerkers van de Gezinsbond van Grammene zullen er al van bij de inschrijving op toezien dat er geen nieuwe goederen, dieren of planten worden verkocht. Verkopers van voeding worden enkel geplaatst mits een speciale toelating die zij voor de rommelmarkt moeten aanvragen bij de Gezinsbond van Grammene. Er zal terug streng worden opgetreden tegen standhouders die door de mazen van het net zijn geglipt bij de inschrijving. Zij zullen zoals vorig jaar al het geval was vriendelijk doch kordaat gevraagd worden de markt te verlaten.

Voor de kleine en grote honger en dorst

Een bezoek aan de antiek- en rommelmarkt van Grammene is een belevenis voor jong en oud. Om het kindvriendelijke karakter van de antiek- en rommelmarkt in de verf te zetten, wordt terug voorzien in enkele vormen van kinderanimatie op het voetbalterrein van Grammene, het historische hart van de antiek- en rommelmarkt. Bij de tent op het veld zal een ballonkunstenaar aan de slag gaan en is er terug een schminkstand. Dit alles doorlopend tussen 11u en 16u. Dorstigen en hongerigen kunnen ook nog altijd terecht bij de standen in de tent op het voetbalterrein, langs de Oude Heirbaan en de Brugstraat en bij de mobiele standjes (met broodjes en gekoelde dranken in blik) ter hoogte van Doe Self Verbeke en tussen het voetbalterrein en Machelenbrug.

Meer informatie en (voor)inschrijvingen via e-mail: [email protected] en www.gezinsbondgrammene.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...