Feest op de #Markt #cultuurshok

Feest op de markt op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. Feest op de markt is eerder een cultuurfestival dat vooral `couleur local` in de picture zet en dus vooral talent van Deinze en omstreken aan bod laat komen zowel op diverse culturele domeinen. De markt wordt afgesloten van zaterdagmiddag tem zondagavond.

affiche feest op de markt 2013

Het volledige programma kan u hier lezen, hieronder de Cultuurschokbijdrage op Feest op de markt.

‘Het fonteinen – eiland’ van Thanh Long Lam (zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2013, dag en nacht)

De Deinse kunstenaar Thanh Long Lam zorgt letterlijk en figuurlijk voor een doorlopend kunstwerk. Hij zal de fonteintjes bij het stadhuis eens en voor goed op de kaart zetten. Met tal van landkaarten zal hij rond de fonteinen een imaginair eiland creëren dat refereert aan ecologie, kinderlijke fantasie en een idealistische wereldbeeld. Het is zijn poëtische reflectie en reactie op de kleurvlakken van Benoît van Innis op de Markt. Een spel van licht, kleur en water dat het kinderhart van elke bezoeker zal stelen.

‘Het tekstbalkon’ (voordracht en tentoonstelling, zaterdag 31 augustus, tussen 16u en 17u): ‘Voor wie de Markt wil lezen’.

Voor dit project slaan Cultuurschok en DCD de handen in elkaar. Onder leiding van stadsdichter Martin Carrette werpt het DéCéDé (DichtersConventDeinze) een verrassende blik op de Markt. Met de haiku’s van de stadsdichter in de winterse hiel van het plein, ademt de Markt al langer poëzie. Nu doet het DéCéDé (met de Deinse dichters Martin Carrette, Carolien Planckaert, Patrick Verstraete, Franky Taveirne, Sofie Vanlerberghe, Luc C Martens en Steven Van de Putte) daar nog een schepje bovenop. Tijdens “het feest op de Markt” zal de poëzie letterlijk uit de ramen komen gewaaid. De dichters brengen ‘Marktpoëzie’ van op het balkon van flatgebouwen. Het “Tekstbalkon” wordt niet alleen een technisch hoogstandje, maar tevens een smakelijke boterham poëzie als een ingetogen vieruurtje tijdens het feestgedruis. Tot slot zorgen ‘leeshuisjes’ voor uitgelezen rustpunten op de lange Markt.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...