Feest op de Markt, zaterdag 31/08 en zondag 1/09

Op 31 augustus en 1 september vindt de tweede editie van Feest op de Markt plaats. Het cultureel festival brengt een verrassende cocktail van kunst, theater, poėzie, muziek en film. Wij brengen alvast een greep uit de activiteiten.

feestopdemarkt_2013

‘Het fonteinen – eiland’ van Thanh Long Lam (zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2013, doorlopend)
De Deinse kunstenaar Thanh Long Lam zorgt letterlijk en figuurlijk voor een doorlopend kunstwerk. Met tal van landkaarten zal hij rond de fonteinen een imaginair eiland creėren dat refereert aan ecologie, kinderlijke fantasie en een idealistische wereldbeeld. Het is zijn poėtische reflectie en reactie op de kleurvlakken van Benoīt van Innis op de Markt. Een spel van licht, kleur en water dat het kinderhart van elke bezoeker zal stelen. Een organisatie van vzw Cultuurschok. Aan het stadhuis.

Kiezen voor poėzie (zaterdag 31 augustus, van 14u tot 22u en zondag 1 september 2013, van 14u tot 17u)
Voor dit poėzieproject slaan Cultuurschok vzw, de stad Deinze en het DéCéDé de handen in elkaar. Het DichtersConventDeinze bestaat uit een gezelschap van acht dichters onder leiding van stadsdichter Martin Carrette. Naast Carette zelf behoren ook Luc C Martens, Carolien Planckaert, Patrick Verstraete, Franky Taveirne, Sofie Vanlerberghe, Hilda Baertsoen en Steven Van de Putte tot het schrijversgenootschap. Je kan hun werk lezen en bewonderen in acht leeshokjes (kieshokjes) tussen de Gentpoortstraat en de Ramstraat.

Het ´Tekstbalkon´(zaterdag 31 augustus 2013, 16u – 17u)
Tijdens een unieke multimediale manifestatie trekken onze acht dichters alle registers open om de Markt te bezingen. Soms sarcastisch en kritisch, soms romantisch en weemoedig, werpen zij hun eigenzinnige blik op interimkantoren, stadshallen en kasseipleinen. Bij mooi weer op balkonnen boven de speelvogel. Bij regenweer onder de stadshal.

Literair programma Letters & Co (Zaterdag 31 augustus, 11u – 17u en zondag 1 september, 11u):
Zaterdag 31 augustus: Elk uur ´LIVE´ voorleesverhalen voor de allerkleinsten + boekvoorstelling ´Azizi en de kleine blauwe vogel´ door Laļla Koubaa. Op zondag 1 september om 11u: Aperitief-poėzie door Anke Senden onder muzikale begeleiding van Pieter Senden. Doorlopend tekeningen van Richard Simoens.

´Van The Beatles tot Doe Maar´: Tom De Bie zingt (zaterdag 31 augustus, 14u – 16u)
Het duo, Tom De Bie & Thobias Dhaeyere, brengt leuke deuntjes op gitaar onder winkelgallerij “De Hallepoort”. 4 sessies van 20 minuten. Afwisselend met de fanfare “Vooruit met de Kuit”.

Filmvoorstellingen “Junkyard”(Stefan Vermeulen) en “Tweesprong” (Wouter Bouvijn)
De kortfilm “Tweesprong” van Wouter Bouvijn behaalde brons op de studentenoscars, een belangrijke internationale onderscheiding voor de jonge filmmaker die afstudeerde aan het RITS. Ook Stefan Vermeulen is een wereldburger binnen de filmwereld. Hij verzorgde de 2 D – animatie van “Junkyard” die vorig jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars was. Vertoningen in zaal Palace (met dank aan theatergroep Vooruit en vzw Kunst en Cultuur), Markt 32 : zaterdag 31 augustus: 15u en 18u zondag 1 september: 15u en 17u

Doorlopend in zaal Palace: fototentoonstelling: masterclass Titus Simoens

Info: Cultuurschok Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...