Zaterdag Memorial “Jimmy Bouvijn” – 8ste OOST-WEST CUP AC Deinze

Zaterdag 24 augustus wordt de Memorial Jimmy Bouvijn terug ingericht door AC Deinze. Deze gaat door op de Atletiekpiste “De Brielmeersen”, Stadionlaan, Deinze.

logo acdeinze

Met als paradepaardje de 400m Horden Scholieren mannen – Memorial Jimmy Bouvijn (14u50). Finale van OOST-WEST CUP – criterium met de meetings FLAC (26 mei) en HALE (11 aug). Inschr. CAD-SCH-JS : EUR 1,50 /nummer

Waarom de “Jimmy Bouvijn memorial”?

Jimmy Bouvijn was in zijn jeugdjaren een verdienstelijk atleet op de halve fond (800-1500) en 400m horden. Bij de scholieren en juniores had dit meerdere keren een finaleplaats tot gevolg op de Belgische Kampioenschappen. Dit is uiteraard van vóór het oprichten van ACDeinze, in die tijd werd in Deinze atletiek bedreven onder de vleugels van de Gentse atletiekclub AJAX.

Bij het oprichten van ACDeinze was Jimmy niet meer actief als atleet maar was hij wel onmiddellijk bereid om als medewerker altijd en overal een handje toe te steken. Hij was bijgevolg een graag geziene gast, onder andere op de jaarlijkse veldloop waar hij samen met zijn broer Sam Bouvijn het beruchte ‘dreupelkot’ uitbaatte.

Jimmy is in de zomer van 1999 op 37-jarige leeftijd plots overleden ten gevolge van een hersenbloeding.
Hij was getrouwd met Sofie Eerdekens en vader van drie kinderen die ondertussen al 16, 20 en 22 jaar oud zijn. De jongste, zijn zoon Lowie heeft ook meerdere jaren atletiek gedaan maar heeft uiteindelijk gekozen om net zoals zijn zussen ropeskipping te beoefenen en dit op internationaal niveau.

De memorial Jimmy Bouvijn werd voor de eerste keer ingericht in 2000, met als hoofdnummer de 400m horden.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...