JongCD&V-Deinze zegt NEE tegen zwerfvuil!

Op vrijdag 16 augustus deden de Christendemocratische jongeren van Deinze een zwerfvuilactie in de Kauwestraat (een verbindingsweg tussen Vinkt en Zeveren). In maar liefst één uur tijd vulden Stephanie Debeurme, Mathias Eggermont en Sofie Landuyt drie grote vuilniszakken met zwerfvuil. Met deze actie wilden de Deinse CD&V-jongeren aantonen dat het jammer is dat er zoveel zwerfvuil ligt in de Deinse deelgemeenten.

Zwerfvuil CD&V

Stephanie Debeurme (Deins gemeenteraadslid voor CD&V en voorzitter JongCD&V) zei het volgende: “Met deze actie willen we niemand de schuld geven voor het zwerfvuil maar willen we voornamelijk de Deinzenaar warm maken en sensibiliseren om geen vuilnis op straat weg te gooien maar thuis te sorteren.”
Sofie Landuyt (Deins gemeenteraadslid voor CD&V): “Als iedereen een beetje moeite doet om vuil in een vuilniszak te droppen en te sorteren dan hebben de Deinse staddiensten minder werk met vuil ruimen en zijn de straten (vooral in de deelgemeenten) zo weer proper.”

Mathias Eggermont, het jongste lid van de groep, raadt elke Deinzenaar aan om zeker eens een kijkje te nemen op de volgende website http://www.indevuilbak.be/. “Deze website van de Vlaamse overheid staat boordevol weetjes en tips over zwerfvuil en hoe we deze problematiek kunnen tegen gaan. Want zeg nu zelf: zwerfvuil is toch echt niet meer van deze tijd!” En met deze wijze woorden van het jongste lid keken de Deinse CD&V-jongeren terug op een geslaagde actie.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...