“BIN Penneman” #astene viert feest op zaterdag 7 september

Een aantal jaren geleden rezen in Groot-Deinze de BIN-netwerken uit de grond. Deelgemeente Astene bleef uiteraard niet achter en ook in de dichtbevolkte Pennemanstraat en achterliggende straten (Beekstraat, Pontstraat) werd in 2005 een Buurt Informatie Netwerk opgestart.

Patrick Bouvijn

Na enkele geslaagde nieuwjaarsrecepties binnen de wijk gooien ze het nu over een andere boeg. Voor de eerste keer wordt er dit jaar uitgepakt met een heus WIJKFEEST, dit op zaterdag 7 september onder de noemer “BIN PENNEMAN VIERT FEEST”. Omdat het hier om een eerste uitgave gaat willen de organisatoren niet te zwaar van stapel lopen en mikken ze uiteraard op de buurtbewoners, vooral ook om het buurtgevoel wat aan te wakkeren. Naast een drank- en smulstand (met hapjes die de buren zelf klaarmaken), wordt een petanquetornooi ingericht en kan worden deelgenomen aan volksspelen. Voor de allerkleinsten wordt een springkasteel voorzien en zo is er voor elk wat wils.
Maar dat is niet alles, want in de buurt wonen met Patrick en Wouter Bouvijn ook twee heuse muzikanten en die werden bereid gevonden om samen met nog enkele buren voor een streepje muziek te zorgen. Uniek dus in de Pennemanstraat een optreden van “The Wouter Band” die het repertoire van het ooit roemruchte orkest ‘The Rickwills’ nog eens vanonder het stof willen halen.

Wouter-Bovijn-4Wouter Bouvijn studeerde vorig jaar met grote onderscheiding af aan het Rits en heeft tal van onderscheidingen gewonnen met zijn filmdebuut ‘Tweesprong’ o.a op “het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven”. De kortfilm was vorige zaterdag nog geprogrammeerd tijdens de kunsthappening “Feest op de Markt”. ‘Tweesprong’ is een opmerkelijk verhaal over twee broers die mogelijk de genen geërfd hebben van hun vader die net aan een slepende ziekte is overleden. Ze hebben een pact gesloten om geen test te ondergaan om te zien of ze de ziekmakende genen van hun vader geërfd hebben.

“Bin Penneman viert feest” is er dan ook niet alleen voor de buurtbewoners, maar ook voor iedereen die van een paar uurtjes onbevangen gezelligheid houdt. Zonder weliswaar te mikken op een groot publiek mogen ook andere Astenaren en Deinzenaren gerust eens passeren op zaterdag 7 september in de Pennemanstraat tussen 16 en 19 uur voor wat een gezellig samenzijn moet worden. En als de weerman het goede weer nog een beetje kan aanhouden, moet deze eerste editie een opstap zijn naar misschien wel meer. Duimen dus maar!

Wens je meer info: Contacteer [email protected] – 0476/318561
Het wijkcomité: Johan & Ivan De Weirdt, Marnix Guylinck, Greta Steen, Laurence Hauttekeete, Erwin Cornil

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...