Brieljant Outside IX

De negende editie van het gezellige minifestival Brieljant Outside gaat opnieuw door in het Kaandelpark. Dit jaar staan drie groepen met Deinse roots op het programma: Arsenic, Zebras are Timeless en Family of Dog. De topper Raketkanon maakt de affiche compleet.

Brieljant_Outside_2013

Arsenic
Deze band heeft de eer om de negende editie van Brieljant Outside af te trappen om 19u15. Arsenic is een jonge (14 tot 18 jaar) veelbelovende coverband uit Machelen/Deinze die halfweg 2011 werd gevormd. Met covers van o.a. Foo Fighters, Green Day, The Subways tot Rise Against en A Day To Remember en nu ook de start van hun eigen nummers, hebben ze een gevarieerde playlist en zijn ze klaar om de Vlaamse podia te verkennen.

Zebras are Timeless
Als tweede band mag het vijfkoppige Zebras are Timeless aantreden om 20u30. Uit invloeden als Ska, Reggae, Latin en Funk destilleren zij een authentieke sound. Positieve vibes, gebrouwen met liefde voor muziek, geserveerd in een aanstekelijke, energieke act zijn het handelsmerk van deze Deinse groep.

Raketkanon
De prijs voor de origineelste bandnaam van 2013 gaat ongetwijfeld naar Raketkanon. En misschien verdienen ze ook wel een prijs voor origineelste noiserockers, want Raketkanon verveelt nooit. Riffs waar Mastodon en Queens of the Stone Age jaloers op zijn. Ritmes die ergens tussen Refused en Melvins zweven. Om 21u45 op Brieljant Outside!

Family of Dog
Afsluiten doen we om 23 u. met Family of Dog. Opgericht in 1993 werkten ze zich gedurende 5 jaar op in de Belgische metal- en hardcorescene. Toen ze in 1998 splitten, hadden ze meer dan 100 optredens achter de rug en een punkmetal album gereleased om u tegen te zeggen.
Nu zijn ze terug. Twintig jaar later, maar nog even gretig en ambitieus!
Deathcore, punkmetal, trailertrash, …noem het zoals je wil, maar zelf zeggen ze: “Family of Dog shows no mercy”! Hun live show waren legendarisch in de jaren ’90, en worden dat vast ook in 2013.

Praktisch
Wanneer? Zaterdag 7 september, vanaf 18u30
Waar? Kaandelpark, Mouterijdreef Deinze
Toegang? € 8 VVK, € 10 ADD. Voorverkooppunten: JC Brieljant en Jeugddienst Deinze

Meer info: JC Brieljant, Mouterijdreef 20, 9800 Deinze, Tel: 09 381 86 62, [email protected]www.brieljant.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...