Bio Ecomarkt te Deinze

Op zondag 22 september 2013 van 14u tot 18u organiseert Groen!-Deinze opnieuw haar jaarlijkse Bio-Ecomarkt op het Sint-Poppoplein in Deinze. Je kan er informatie opdoen, het gezicht achter het produkt zien, de sfeer opsnuiven en genieten van een gezellig biocafé.

Biomarkt

Eddy Donné: “Door naar de bio-ecomarkt te komen, kunnen de mensen kennis maken met producenten en winkeliers die het opnemen voor de biolandbouw, ecologisch wonen en leven, voor de natuur in het algemeen … De Deinse bevolking kan met een aankoop meteen ook een steentje bijdragen tot een duurzame aarde en een beter klimaat. Bovendien kan je gratis deelnemen aan een eco-quiz.”

Martijn Bruneel: “Dit jaar zal er opnieuw een speciale sfeer zijn op de Ecomarkt langs de Leie. Er zijn heel wat nieuwe standhouders. De interactie tussen standhouders en mensen kan soms tot mooie ideëen, plannen en realisaties komen.”

Mieke Roelens: “Momenteel zijn er 19 standhouders ingeschreven. Traditioneel zijn de biovoedingszaken present: biovoedingswinkels de Bioshop Deinze en de Goudsbloem met een breed gamma van ecologische verzorgingsprodukten en natuurlijke voedingssupplementen, kruidentincturen, bachbloesems…Je kan er terecht voor gezonde voeding, bereid uit biologisch geteelde basisingrediënten. Ook voor voedingsadvies kan je bij hen terecht… Zo zal de bio-dynamische coöperatieve De Wassende Maan uit Astene met groenten en fruit van heel dichtbij aanwezig zijn… Dit jaar is er een nieuwe stand met “raw food” van “He-be” uit Aalter.

De stand van de Wereldwinkel brengt een wereld vol eerlijke handel met o.a. heel wat voedsel naar je toe…Wellicht is er ook een ecologische kledingsstand Ethnique met ecologische kledij ten voordele van Nepal.

Dat het mooi weer mag zijn is een feit want er komen ook 2 standhouders met lekkere dranken: Zo zijn de mensen van biobrouwerij ’t Jessenhofke terug aanwezig. Nieuw is de stand van Biobel uit Oedelem met probiotics, vitalisers, trippel bier en voedingssupplementen. Er is ook een mevr aanwezig met ecologische wijnen: Argebor wine quest. Om je nog wat zomers te stemmen is er ook de zuivelhoeve “De Zwaluw” uit Lovendegem met bio-ijsjes.

Nieuw dit jaar is een winkel uit Deinze: “Angel Design”. Zij staan op de ecomarkt met ecologische hebbedingetjes zoals milieuvriendelijke wasnoten, cocoshouten vijzel, ecologische geschenkdozen, kaarsen, bio dag- en nachtcrémes met edelsteenpoeder, natuurstenen… Ook welnessprodukten zoals massagetoestellen, Sjankara produkten, aroma verstuivers, kruidenzepen en zepen met etherische oliën. Verder komt ook “de Ontknoping” uit Ertvelde met etherische oliën.

Voor de tuin komen twee mensen met permacultuurplanten: Diderik Clarehout uit Merkem en Biodynamische samentuin – De Meester-wroeterij uit Astene.

Om te leren hoe je beter kan composteren, vind je de milieudienst van stad Deinze met de compostmobiel. De compostmeesters hebben een eigen demoplaats waar alle kringlooptechnieken uit de doeken worden gedaan.

Wat zeker niet ontbreekt is een bedrijf met groene energie. Zo zorgt de firma Ecopuur uit Landegem voor zonne-energie en pelletverwarming.

En zoals gewoonlijk kan je je gading vinden op de infostanden van VELT-Leieland, de Fietsersbond, Natuurpunt-plus, de bijenvereneging in Deinze en JNM. Dit jaar zal de jeugdbond voor natuur en milieu aanwezig zijn met een ruilstand. Wie graag kleine gezelschapspelletjes ruilt of strips en boeken voor kinderen wil laten omwisselen voor een ander mag die meebrengen… Bovendien zorgen we zoals vorig jaar voor een gezellig biocafé en Vlaamse spelletjes voor de kinderen.”

De toegang is gratis. Iedereen van harte welkom!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...