Herwin uw vrijheid na borstkanker!

“Lymfepatiënt: herwin deels uw vrijheid!” – de eerste www.onder1dak.be patiënten dag voor lymfepatiënten en therapeuten.
Op zaterdag 28 september gaat de eerste “onder1dak” patiënten dag door in de gebouwen van Filliers te Deinze. Deze dag staat geheel in het teken van het informeren van de patiënt betreffende al de bestaande en innovatieve mogelijkheden, therapieën en producten die ter beschikking staan van de patiënten om de periode na hun confrontatie met kanker beter te ervaren.

onder1dak-webflyer

Tricolast, een innovatieve Belgische KMO dat voornamelijk actief is in de nazorg van brandwondenpatiënten, neemt hier het voortouw. Sedert een drietal jaar is Tricolast via haar kennis van op maat gemaakte drukkledij en silicone coating, in contact gekomen met de lymfe thematiek en heeft ze gezien dat in de wereld van lymfe nazorg weinig evolutie heeft voorgedaan.

Tricolast heeft dankzij haar zeer innovatief product – de Caroskin SilWrap zwachtel – een nieuwe invalshoek geboden aan deze nazorg binnen de lymfethematiek. Deze innovatieve therapie dat bestaat uit een silicone zwachtel dat de patiënt op een zelfstandige manier kan aanbrengen – of in samenwerking met een mantelzorger- en bijgevolge het oedeem in de arm zelfstandig kan bedwingen.

De Caroskin SilWrap zwachtel geeft de patiënt haar vrijheid terug. De absolute afhankelijkheid van steunkous en therapeut kan gevoelig verminderd worden.

De Caroskin Silwrap zwachtel heeft tot op vandaag bij gebruikers in België en Nederland reeds een stevige plaats verworven tussen de gangbare zwachtels en armkousen op maat, maar zal voorgenoemde producten nooit ten volle vervangen.

Echter is het wel zo dat door het gebruik van de silicone zwachtel, de herwonnen vrijheid zegeviert: de patiënt is niet langer ‘veroordeeld’ tot het altijd dragen van de obligatoire steunkous. Een hele verademing voor vele patiënten.

Naast voorstelling van verschillende producten worden er door 4 vooraanstaande personen in de wereld van de lymfe nazorg voordrachten gegeven (uitgebreid programma op www.onder1dak.be) en zijn er verschillende doorlopende workshops waar patiënt specifieke vragen kunnen gesteld worden aan lymfe nazorgexperten.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...