Lou is boos

Lou-is-boosIn voorbereiding van haar Pik Het NIET Picknick op 29 september om 12 uur in het Deinse Kaandelpark, vestigt de verenigde Deinse oppositie de aandacht op de kleine Lou. Een kleuter in een gezinnetje van vier dat de prijzen in Deinze voor binnenschoolse kinderopvang ziet verdubbelen tegen volgend schooljaar.
“De namen van de mensen op onze flyer mogen dan fictief zijn, de cijfers zijn echt en kaarten een reëel probleem aan” zegt Annick Verstraete (GroenRood). Wouter De Schepper (sp.a) vult aan “De oppositie kaart met deze flyeractie het gebrek aan investeringen in kinderopvang aan. De meerderheid geeft er te weinig geld aan uit omdat ze zich vertilt aan een te groot en te duur administratief centrum.”

Matthias Neirynck (N-VA): “Dit gezin met twee kinderen betaalde vorig jaar 96 euro per maand, dit jaar 144 euro en volgend schooljaar 208 euro. Het verdubbelt in twee jaar tijd!” “Door situaties als deze kunnen kinderen als Lou bijvoorbeeld niet mee op schoolreis. Gewoon omdat hun ouders er geen geld voor hebben.” merkt Sören Van De Moortele (Wakker Deinze) op.
De verenigde oppositie wil dat ook u “kleine Lou helpt”. Op 29 september om 12u is er in het Kaandelpark hun groots opgezette Pik Het NIET Picknick met soep, gebak en animatie. Door naar deze picknick met een boodschap te komen, tonen de bezoekers dat ze het niet pikken dat er in Deinze wel centen worden vrijgemaakt voor prestige maar nauwelijks voor kinderen.
Deze daad van protest moet het stadsbestuur zover krijgen meer geld vrij te maken voor de kinderen en andere behoeften van de mensen in Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...