Vandaag autoloze zondag in Deinze

Vandaag neemt Deinze voor de eerste maal deel aan de autoloze zondag. Na twee jaar werken worden de nieuwe wegen Kouter, Schave en Oude Brugsepoort feestelijk ingefietst. Iedereen die wenst, kan hieraan deelnemen. Op autoloze zondag wordt er om 10 u. verzameld voor het stadhuis, om van daar uit te vertrekken richting de nieuwe wegen.

Sinds enkele jaren werkt stad Deinze aan een verkeersluwe binnenstad. Zo zet de stad vooral in op meer en veiligere fietspaden, Blue-bikes en een financiële tegemoetkoming voor zij die zich verplaatsen met de bussen van De Lijn.

Bleu Bike DSC_0032

Afsluiter Week van de Mobiliteit
De autoloze zondag is de afsluiter van de ‘Week van de Mobiliteit’. Tijdens die week (van 16 tot 22 september) worden verschillende autoluwe initiatieven georganiseerd. Zo neemt stad Deinze op donderdag 19 september deel aan de Car Free Day en zal de stad haar personeel aanmoedigen om die dag te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk te komen. Stad Deinze ondersteunt ook de Strapdag op vrijdag 20 september. Op deze verkeersveilige dag gaan kinderen al stappend of trappend naar school. Het stadsbestuur zorgt ervoor dat alle basisscholen gratis kunnen deelnemen en draagt integraal de kosten voor de Strapkits. De stad zal eveneens fluohesjes uitdelen aan de leerlingen van het vijfde leerjaar.

Feestelijk inrijden Kouter, Schave en Oude Brugsepoort
Na twee jaar werken worden de nieuwe wegen Kouter, Schave en Oude Brugsepoort feestelijk ingefietst. Hiervoor wordt er op zondag 22 september om 10 u. verzameld voor het stadhuis van Deinze. Van daar zal er gefietst worden richting de Zwarte Baan, waar de nieuwe wegen om 10.30 u. feestelijk ingereden zullen worden. Iedereen die dat wenst kan hieraan deelnemen.
De nieuwe wegen worden hiervoor verkeersvrij gemaakt, ook de Markt wordt van 9 tot 18 u. verkeersvrij gemaakt van aan de Leiedam tot de Gentpoortstraat om het verkeer symbolisch te ‘knippen’.

Op autoloze zondag is het ook mogelijk om deel te nemen aan de regionale tweejaarlijkse sneukelfietstocht, georganiseerd door de ouderraad van basisschool Driessprong. De afstand bedraagt 22 km en er zijn drie tussenstops. Als afsluiter krijgt iedereen nog een barbecueworst aangeboden. Inschrijven hiervoor kan tot 18 september op [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...