Wereldfeest GROS Deinze op 28 september

De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking van Deinze (GROS) blaast dit jaar zijn eerste kaarsje uit en dat moet gevierd worden. Op zaterdag 28 september organiseert de raad daarom voor het eerst een écht wereldfeest. Op het terrein van basisschool Sint-Hendrik in Petegem-aan-de-Leie kunnen jong en oud tussen 15 u. en 18.30 u. deelnemen aan leuke workshops en genieten van exotische muziek gebracht door lokale en buitenlandse muzikanten. De toegang tot dit evenement is gratis.

092---Affiche-Wereldfeest-GROS

GROS
De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking van Deinze (GROS) geeft advies aan het stadsbestuur inzake ontwikkelingsaangelegenheden. Daarnaast is de GROS ook aanwezig bij evenementen en infomomenten georganiseerd door derden of het stadsbestuur over het Zuiden of bij debatten over FairTrade.

Animatie voor klein en groot op Wereldfeest
Onze kleine spruiten zullen ogen en oren tekort komen. Zo kunnen ze onder meer in een caravan luisteren naar boeiende verhalen uit het Zuiden. Maar dat is lang niet alles. Ze kunnen er ook leren vliegers maken, hennatatoeages zetten, wegwerpmateriaal omtoveren tot leuke spulletjes of eens flink tekeer gaan op de djembé. Dit alles onder de deskundige begeleiding van mensen uit het Integratiecentrum Rode Kruis in Astene.

Maar ook voor wie de kinderschoenen al lang ontgroeid is, valt heel wat leuks te beleven. Zo is er een heuse infomarkt en kunnen de sportievelingen onder ons een uurtje capoeira beoefenen, de sierlijke Braziliaanse gevechtsdans. Verder kan men luisteren naar de gekruide verhalen van Deinzenaars over hun avonturen in Tanzania, Liberia, Ecuador, … of naar een puja van een Tibetaanse monnik, een deuntje op de panfluit uit het Andesgebergte of heerlijke Zuid-Amerikaanse dansmuziek. Tot slot zal Meigemnaar Paul Van Gompel Afrikaanse muziek laten weerklinken tot ver buiten de stadsgrenzen.

Op een dag als deze mag uiteraard wat culinaire ‘couleur locale’ niet ontbreken. Oxfam-Wereldwinkel Deinze zorgt voor verse, frisse drankjes, biertjes en wijn en bezoekers zullen daarnaast ook kunnen proeven van exotische hapjes: Afrikaanse amuse-gueules, ter plaatse bereid door een Congolees team, Tibetaanse momo’s en de ‘wereldburger’.

Wat dit allemaal wel moet kosten? Helemaal niets! Nada! Dit ganse evenement wordt gratis aangeboden door de GROS, het stadsbestuur en verschillende plaatselijke organisaties die actief zijn in of rond het Zuiden.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...