Vormingsavond ‘Onze kinderen veilig online’ op 30 september

Opvoedingspunt organiseert in samenwerking met de Gezinsbond op 30 september, om 20 u. in De Rekkelinge (D. Delcroixstraat 1A) de vormingsavond ‘Onze kinderen veilig online’.

VeiligOnline

Opvoedingspunt: advies en info bij kleine en grote vragen over opvoeding
In 2009 werd met de steun van het Provinciaal Steunpunt Opvoedingsondersteuning het intergemeentelijk samenwerkingsinitiatief Opvoedingspunt in het leven geroepen.
Deinze, De Pinte, Nevele en Nazareth sloegen de handen in elkaar om ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken een luisterend oor, advies en informatie aan te bieden bij hun kleine en grote vragen over de opvoeding van hun kleine en grote kinderen.

Hoe omgaan met internetgedrag van kinderen?

Meer en meer ouders maken zich tegenwoordig zorgen over het internetgedrag van hun kinderen en weten vaak niet goed hoe daarmee om te gaan. Kinderen zitten immers op steeds jongere leeftijd voor het computerscherm om te gamen, te chatten, informatie op te zoeken voor een huistaak, … Het internet biedt heel wat mogelijkheden, maar is ook niet altijd een veilige plaats. In de pers verschijnen hierover soms alarmerende berichten. Daarom organiseert Opvoedingspunt in samenwerking met de Gezinsbond de vormingsavond ‘Onze kinderen veilig online’.

Problemen voorkomen en praktische opvoedingstips

Tijdens de vormingsavond wordt Johan Vandamme aan het woord gelaten. Hij geeft al meer dan 20 jaar het vak informatica in het secundair onderwijs. De bedoeling van de avond is om ouders te informeren over de problemen die kinderen op het internet kunnen tegenkomen.
Daarnaast zal er ook aangetoond worden hoe deze problemen voorkomen kunnen worden.
Mits wat ouderlijke begeleiding biedt het internet voor kinderen en jongeren een waaier aan mogelijkheden en kansen. In de toekomst zal de rol van het internet alleen maar toenemen. Tijd dus om op een positieve manier te leren omgaan met dit wonderlijke medium.

Via een multimediapresentatie wordt getoond hoe kinderen en jongeren (tussen 6 en 15 jaar) omgaan met internet. Er wordt uitgelegd wat ze zo fantastisch vinden aan surfen, gamen, chatten, netwerken, … Op een eenvoudige manier komen een aantal technische aspecten aan bod, maar de nadruk ligt vooral op de opvoeding. Hoe kunnen ouders hun kinderen begeleiden en ondersteunen in hun internetgebruik? Er worden algemene tips en opvoedingstips per onderdeel gegeven. Zo wordt er getoond hoe je een goed e-mailadres kan aanmaken en een chat of profiel (eigen pagina op internet) veilig kan instellen. Nadien zal er voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Inschrijven
Vóór 26 september bij [email protected] en door betaling van € 5 op het rekeningnummer van Gezinsbond Deinze: BE18 4427 6851 5165, met vermelding ‘Veilig online’ en het aantal personen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...