Acties ten voordele van ‘Meneer Konijn’

Het college van burgemeester en schepenen van stad Deinze besliste om deel te nemen aan de actie ‘Meneer Konijn’ van radiozender Q-music, ten voordele van vzw Kindergeluk. Deze organisatie wil kansarme en maatschappelijk kwetsbare kinderen meer kansen bieden. Er worden verschillende acties op poten gezet, zoals een wafelfestijn en een plantjesverkoop.

Wafelfestijn in de Brieltuin
Elk jaar wordt de week van de buitenschoolse opvang georganiseerd door het Vlaams Platform Buitenschoolse Opvang. In 2013 gaat deze week door van 14 tot en met 18 oktober met als thema ‘allemaal samen’. Om deze week af te sluiten wordt er voor de ouders die gebruik maken van de diensten van de Brieltuin een wafelfestijn georganiseerd in Brielpunt (Mouterijdreef 22) op vrijdag 18 oktober 2013, tussen 18 u. en 21 u. De ouders kunnen er proeven van de heerlijke zelfgebakken wafels en een tas koffie of warme chocolademelk aan de eerlijke prijs van € 1/consumptie. De opbrengst gaat integraal naar vzw Kindergeluk.

Plantjesverkoop op de Markt
Op de woensdagmarkt van 23 oktober 2013 wordt een plantjesverkoop (kalanchoë) georganiseerd door de dienst sociale zaken van stad Deinze in samenwerking met de seniorenadviesraad van de stad. Je kan er plantjes aankopen aan € 5/stuk, de opbrengst gaat naar vzw Kindergeluk.

Chocoladekonijnen en wortelpakketten bij de Sinterklaasintocht
Op 16 november 2013 verwelkomen we de Sint in Deinze. Tijdens de show zal je in de Brielpoort niet alleen een drankje kunnen nuttigen waarvan de opbrengst aan Meneer Konijn wordt geschonken, maar zullen er ook chocoladekonijnen en gezonde wortelpakketten verkocht worden.

Natje en droogje, kerstkaarten en –versieringen en viston op de kerstmarkt
Op de kerstmarkt op 14 en 15 december 2013 kan je terecht voor een natje en een droogje met warme chocolademelk, koffie en overheerlijke warme wafels! Bovendien zal je ook enkele kerstkaartjes en versieringen kunnen kopen die met veel liefde, enthousiasme, concentratie en plezier geknutseld werden door de kindjes van de opvang bij de onthaalouders, de binnenschoolse opvang “de Duizendpoot” en in de Brieltuin. Uiteraard allemaal in het thema en ten voordele van Meneer Konijn. Wil jij ook een uniek kerstkaartje versturen of een kerstkonijn of –wortel in je kerstboom hangen? Kom dan zeker eens een kijkje nemen! Er wordt ook grime voorzien voor de kindjes, wie weet ga je wel naar huis als elf, spiderman of Meneer Konijn?

De kleine en grote kinderen zullen voor een kleine bijdrage een verrassing kunnen vissen uit een viston.

Acties voor het personeel van de stad
Er worden ook enkele acties voor het personeel van stad Deinze op poten gezet, zo kunnen zij o.a. de actie steunen door een tas wortelsoep te drinken of plantjes en een receptenboekje met als thema ‘meneer konijn’ aan te kopen.

Vrije bijdrage in de spaarpo(o)tjes van Meneer Konijn
Verder is het mogelijk om een vrije bijdrage te deponeren in de echte spaarpo(o)tjes van Meneer Konijn. Je vindt ze terug aan het onthaal van het stadhuis, de dienst sociale zaken, de bibliotheek, de dienst voor onthaalouders, de jeugddienst, de Brieltuin Petegem en de Brieltuin Centrum, de cultuurdienst, Palaestra en JC Brieljant.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...