Behaag de Leiestreek 16de boomplantactie in Deinze en #Zulte

Voor de 16e maal organiseert Milieufront Omer Wattez een boomplantactie in Deinze en Zulte, in samenwerking met de beide gemeentebesturen. Dit jaar staan de hagen en houtkanten centraal.

tuin boom struik haag

Wij kiezen voor inheemse soorten: ze groeien makkelijk, zijn veel minder vatbaar voor ziekten en zijn heel belangrijk als schuil- en broedplaats of voedselbron voor dieren. Zo kunnen wij een hoogstam zomereik in de tuin aanplanten. Deze boom is een bron van leven voor tal van insecten en vogels, en laat veel licht door zodat hij past in de siertuin. Wie meer plaats heeft kan een boshoekje inrichten. Of een gemengde haag aan de rand van de tuin.
Meer groen in de tuin is rustgevend en goed voor het gemoed. Veel nieuwe tuinen missen jammer dit groene karakter. Nochtans is het belangrijk dat wij onze tuin voorzien van planten, struiken en bomen. Zij brengen de mens tot rust, ze zorgen voor geborgenheid en verbinden de mens met de natuur. Bomen en struiken zorgen bovendien voor een zuivering van de lucht zoals de opname van fijn stof en CO 2.

Dit initiatief gaat gepaard met een verkoopsactie van plantgoed. Er zijn gratis infobrochures met bestelbon te verkrijgen in de gemeentehuizen en bibliotheken van Deinze en Zulte. U kan ze ook bekijken via www.milieufrontomerwattez.be . De bestelling dient afgegeven te worden in het gemeentehuis van Deinze of Zulte tegen uiterlijk 31/10/13. U kan ze ook doormailen via [email protected] of [email protected]. Het plantgoed kan op zaterdag 23/11/13 afgehaald worden. Bestellingen van meer dan 150 EUR worden aan huis geleverd.

Mocht iedereen één boom aanplanten in zijn tuin, dan wordt het landschap heel wat mooier en meer gevarieerd, en krijgt de natuur en onze aarde een duwtje in de rug. U doet toch ook mee ?
Meer info is te verkrijgen bij Wim Bracke (09/380.01.03) en Didier Bauwens (09/386.90.64) of via www.milieufrontomerwattez.be.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...