Stadswandeling langs de heraangelegde publieke ruimte van Deinze op de Dag van de Architectuur

Op zondag 13 oktober 2013 wordt om 11.30 u. in het kader van de ‘Dag van de Architectuur’ een stadswandeling langs de heraangelegde publieke ruimte in Deinze georganiseerd, onder begeleiding van de ontwerpers en de kunstenaar die zorgde voor het ontwerp van de kleurvakken op de Markt. Deelname is gratis, maar vooraf reserveren is noodzakelijk. Daarnaast is het mogelijk om een vrije wandeling te doen aan de hand van een plan met toelichting.

MarktDeinze_001

Het Vlaams Architectuurinstituut mobiliseert maar liefst honderd partners voor de Dag van de Architectuur, goed voor meer dan tweehonderd activiteiten in Vlaanderen en Brussel. Dat is bijna dubbel zoveel als vorige editie. De Dag van de Architectuur breekt hiermee uit de kernsteden en laat je bloeiende architectuurprojecten ontdekken van de Westhoek tot het Maasland.

Ook stad Deinze neemt deel aan de Dag van de Architectuur met een wandeling langs de heraangelegde publieke ruimte in de stadskern. Recent ontving stad Deinze nog de Prijs Bouwmeester 2013 in de categorie ‘stedelijk landschap’, de tweede prijs voor stadskernvernieuwing in twee jaar tijd die de stad kreeg van de Vlaamse overheid.

De begeleide wandeling gaat van start om 11.30 u. aan het Museum van Deinze en de Leiestreek (L. Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze). Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is noodzakelijk, er zijn een beperkt aantal plaatsen.
Er wordt toelichting gegeven door het ontwerpteam van Marie José Van Hee, Robbrecht & Daem architecten en Benoît Van Innis, de kunstenaar die de Markt opfleurde met kleurvakken. Een vrije wandeling biedt ook de mogelijkheid om op een eigen tempo andere stadsvernieuwingen in Deinze te ontdekken. Het plan voor de vrije wandeling is op de dag van de architectuur te verkrijgen in het Museum van Deinze en de Leiestreek tussen 10-12 u. en tussen 14-17 u.
Ook de voorstudies van de kleurvakken van Benoît Van Innis zijn tentoongesteld in het Museum.

Info en reservatie: www.dagvandearchitectuur.be
Op deze website vind je een uitgebreide beschrijving, een plannetje en kun je meteen online inschrijven.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...