De Natuurvrienden Deinze bezoeken brouwerij Bockor

Donderdag 7 november a.s. brengen De Natuurvrienden Deinze een bezoek aan brouwerij Bockor te Bellegem.

ATB De Natuurvrienden

ATB De Natuurvrienden

Het begon in mei 1892: Remi Vander Ghinste kocht een woonhuis en bijhorende gebouwen van een brouwer voor zijn zoon Omer. En ze vlogen er meteen in: datzelfde jaar nog denderen de eerste vaten “ouden tripel” over de Bellegemse kasseien en vonden ze hun afzet tot in Frans-Vlaanderen.

In 1918 kwam de eerste mouterij zijn opwachting maken.
Onder invloed van de komst van het “Pilsener Type” uit het Oost-Europese Tjechoslovakije ontwikkelt de brouwerij een eigen pilstype dat onder de naam “Ghinst pils” wordt gecommercialiseerd. Daartoe was in 1929 de bouw van een lagegistingstoren noodzakelijk. Die werd in gebruik genomen in 1930 en domineert nu nog altijd het glooiende Bellegemse landschap. Van op de autostrade die Kortrijk met Doornik verbindt kan men op het grondgebied Bellegem duidelijk de statige toren broederlijk zien oprijzen naast de kerk van Bellegem.
In 1938 verandert “Ghinst pils” van naam en wordt gekozen voor de naam “Bockor”: een samentrekking van het Duitse woord “Bock” en het Franse woord “or”: de gouden pint is geboren! De naam van ‘Brouwerijen Omer VanderGhinste’ wordt echter pas in 1977 gewijzigd in Brouwerij Bockor.

Maar het echte succes komt eind 2008 wanneer 120 jaar vakmanschap en 5 generaties brouwtraditie vertaald worden in 1 bier, OMER. Traditional Blond. Dit blonde bier van hoge gisting is een schot in de roos. In 2009 wint OMER. de gouden medaille op de European Beer Star Awards in Duitsland en in 2010 wint dit blonde bier de gouden medaille op de World Beer Cup in Chicago, USA.

Deelname: € 5.00 voor leden en € 7.00 voor niet leden.
(Er is voor iedere bezoeker een degustatie en een geschenk voorzien)

Inschrijven bij Vlerick Laurent via e-mail: [email protected] of via gsm 0474/58 88 70 met vermelding van het aantal personen, de betaling kan de dag zelf gebeuren of door overschrijving op Reknr: BE92 6528 2133 1923 van ATB De Natuurvrienden Deinze.

Afspraak: parking Palaestra (kant Kastanjelaan) om 12u.45. Er wordt vertrokken om 13u.00.
Adres: Brouwerij Bockor, Kwabrugstraat 5, 8510 Bellegem

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...