Moet je luisteren toont het belang van voorlezen aan

‘Moet je luisteren’, een project van het samenwerkingsverband van vijf bibliotheken ‘De Vijf’ toont met twee workshops op 7 en 25 november het belang van voorlezen aan. Deelname aan de activiteiten is gratis, maar tijdig reserveren wordt aangeraden.

Lezen DSC_1573

De Vijf, het regionale samenwerkingsverband van vijf bibliotheken (Deinze, Destelbergen, Lochristi, Melle en Merelbeke) met steun van de provincie Oost-Vlaanderen, sluit het ‘Jaar van het Voorlezen’ af met een gevarieerd programma voor zowel jong als oud. ‘Moet je luisteren’ dompelt je onder in literatuur en taal in al haar vormen. Alle activiteiten worden in de vijf gemeentes van het samenwerkingsverband herhaald.

Twee workshops in het kader van moet je luisteren tonen het belang van voorlezen aan:

De magie van het voorlezen: voorlezen aan ouderen
Deze workshop met Rien Van Meensel gaat door op donderdag 7 november, van 14 u. tot 16 u. in de bibliotheek van Deinze. Als lezen moeilijker wordt, is het fijn om voorgelezen te worden. Wie met anderen naar een verhaal luistert, kan er ook samen over praten. Voor sommigen is de gezelligheid , de sfeer van het verhaal of de stem van de voorlezer genoeg. In deze workshop leer je hoe je een verhaal beeldrijk kan maken, welke verhalen geschikt zijn voor ouderen en welke vragen je kan stellen om herinneringen op te roepen.

Voorlezen aan (klein-)kinderen
Deze workshop met Luk Van den Steen gaat door op maandag 25 november, van 19.30 u. tot 21.30 u. in de bibliotheek van Deinze. Je komt er alles te weten over het belang van thuis voorlezen. Een avond vol tips en mogelijkheden om zelf voor te lezen en om het voorleesmomentje lekker boeiend te maken. Breng eventueel zelf een kijk-, prenten-, voorleesboek mee.

Info en reservatie: Stedelijke bibliotheek, Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze, 09 381 95 60, [email protected]

[mapsmarker marker=”31″]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...