‘Moet je luisteren’ Van Uberdope tot Chris Lomme in de bib

‘Moet je luisteren’, een project van het samenwerkingsverband van vijf bibliotheken ‘De Vijf’ zorgt met een gevarieerd programma voor een waardige afsluiter van het Jaar van het Voorlezen. Deelname aan de activiteiten is gratis, maar tijdig reserveren wordt aangeraden.

De Vijf, het regionale samenwerkingsverband van vijf bibliotheken (Deinze, Destelbergen, Lochristi, Melle en Merelbeke) met steun van de provincie Oost-Vlaanderen, sluit het ‘Jaar van het Voorlezen’ af met een gevarieerd programma voor zowel jong als oud. ‘Moet je luisteren’ dompelt je onder in literatuur en taal in al haar vormen. Alle activiteiten worden in de vijf gemeentes van het samenwerkingsverband herhaald.

2013-10-09 20_40_55-https___mail-attachment.googleusercontent.com_attachment_u_0__ui=2&ik=5c8931b0c6

Programma
Topattractie is ongetwijfeld het unieke optreden van Uberdope, in Deinze op vrijdag 18 oktober om 12.30 u. De Gentse rappers delen hun liefde voor taal en humor. Speciaal voor het project ‘Moet je luisteren’ komen ze met taal spelen en hiphoppen.

Rasactrice Chris Lomme en slam poet Seckou Ouologuem brengen op zaterdag 19 oktober om 20 uur in de bibkelder een verrassende voorstelling met teksten die raken. Een ontmoeting tussen twee werelden en twee generaties.

Op de verwendag, zaterdag 12 oktober, verrassen Les Liseuses Fabuleuses je met een verhaal in de bib. Ook een mooie, stevige draagtas hoort bij het verwenpakket.

Compagnie De Zere Knie, een vertellercollectief, neemt je op zondag 27 oktober na een ontbijt mee naar de wondere wereld van verzonnen vertelsels en overgeleverde verhalen.

Luk Van Den Steen vertelt je op maandagavond 25 november alles over het belang van voorlezen aan (klein)-kinderen thuis.

Op 7 november kom je meer te weten over de magie van het voorlezen aan ouderen in een workshop van Rien Van Meensel. De rusthuisbewoners worden ook niet vergeten, Mieke Felix komt in de vier Deinse rusthuizen voorlezen uit “De Witte”.

Alle activiteiten zijn gratis, maar tijdig reserveren bij je bib is noodzakelijk!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...