Laure en Nicolas naar Cirque Du Soleil…

Najada_2013-05-19 18.55.34

Na een schitterende sportcarrière in acrobatische gymnastiek… Vertrekken Laure en Nicolas naar Cirque Du Soleil …

Laure De Pryck (17) en Nicolas Vleeshouwers (21) vormen sinds 4 jaar een team in acrobatische gymnastiek …

Zij hebben beiden een topsportstatuut en trainden de afgelopen jaren aan de topsportschool in Gent onder leiding van de Oekraïense coach Sergey Tretjakow en de Russische choreografe Irina Shandrina. Op sportief vlak scoorden Laure en Nicolas hoge toppen … Bij de junioren wonnen zij met glans alle Europese titels en nauwelijks enkele maanden nadien kwamen ze uit in de seniorencompetitie.

2012 was opnieuw een GOUDEN jaar voor het duo : Ze schreven geschiedenis met de allereerste Wereldkampioenstitel in acrobatische gymnastiek, maar wonnen ook alle wereldbekerwedstrijden en werden “Mixed Pair” van 2012. In 2013 sloeg het noodlot toe … Laure brak haar voet. Mentaal sterk, vocht dit duo zich echter een weg terug en stoomde zich klaar voor de WORLDGAMES in COLOMBIA. Dit 4-jaarlijks tornooi zijn de Olympische spelen voor niet-Olympische disciplines … Voor Nicolas en Laure was dit het “te bereiken doel” …  Het behalen van een bronzen medaille voor België, was voor Laure en Nicolas een ongelooflijke overwinning …. De beloning van heel veel inspanningen. De artistieke en acrobatische talenten van dit duo ontsnapte niet aan het oog van Cirque Du Soleil. Deze zomer kregen zij een mooi aanbod en … half oktober is het zover: Laure en Nicolas vertrekken eerste enkele weken naar Montreal, waar zij voorbereid worden op de show en vanaf einde oktober maken zij deel uit van de show “OVO”. De volgende 20 maanden toeren zij rond in Taiwan & Japan …

Voor hen is dit de kers op de taart … na een schitterende sportieve carrière kunnen zij hun talent tot zijn volle recht laten komen bij Cirque Du Soleil. Bovendien zien zij dit als een echte levenservaring : werken in een superprofessioneel internationaal gezelschap en rondreizen en kennismaken met de Aziatische, Japanse cultuur.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...