www.babyopvang.be uit Deinze

Tweederde van de jonge ouders in Vlaanderen heeft problemen om een geschikte kinderopvang te vinden. 10% heeft na zes maanden nog steeds geen plaats gevonden en dit heeft een grote impact op hun carrière. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Slechts een 20% van de mensen die geen opvang vinden kan dat probleem opvangen met ouderschapsverlof en tijdskrediet. Grootouders zijn doorgaans niet bereid om de kinderen de hele werkweek op te vangen.

Ook blijkt dat de opvangplaatsen erg ongelijk verdeeld zijn, de steden met het grootste aantal alleenstaande ouders, die de opvang het hardst nodig hebben, krijgen proportioneel het minste aantal plaatsen. Het is dan ook voor sommige ouders een hel om de juiste opvang te vinden en zoeken, nog voor de geboorte, is vaak de boodschap.

Dat bracht Philippe Wattyn en Cedric Van Wassenhove, beiden bevriende webdesigners uit Deinze, op het idee om de website www.babyopvang.be te lanceren.

babyopvang.be

Een site waarbij ze mensen willen helpen om een goede opvang te vinden in hun onmiddellijke omgeving. Met meer dan 2000 gecatalogeerde crèches en opvangcentra in heel België kan hun website alvast een duwtje in de goede richting geven.

Bij het openen van de site worden automatisch opvangplaatsen voorgesteld op een Google map gebaseerd op de woonplaats van de bezoeker, via een handige zoekmodule kan er ook in detail worden gezocht naar een geschikte opvangplaats. Ook biedt de site een beoordelingsmodule en kan er eventueel een commentaar door ouders worden nagelaten.

Naast een gratis vermelding van de details kunnen opvangcentra er ook naar believen fotoalbums aanmaken die een volledige indruk geven van de opvang. Vanwege het feit dat de site net werd opgestart zijn de meeste opvangplaatsen nog toe aan vervollediging van de details – nu met basisgegevens zoals adres, telefoon en email – maar daar wordt volop aan gewerkt. Ook komt er binnenkort een app voor op mobiele toestellen.

Na een paar weken sinds de lancering zijn er nu al tientallen bezoekers per dag te noteren wat alleen nog maar kan toenemen. De site biedt ook advertentieruimte aan voor bedrijven die doelgericht kunnen werken naar een specifiek publiek toe.

Bent u zelf een opvangmoeder of uitbater van een opvang? Plaats dan gratis uw opvangplaats op de website of kijk even of ze niet reeds werd vermeld met basisgegevens. Staat uw opvang reeds vermeld dan kunt u via een claim deze aan u toewijzen en uw gegevens verder aanvullen. Voor info aangaande advertenties kan u steeds terecht op [email protected]

Geef ook eens een like op hun facebookpagina :https://www.facebook.com/pages/Babyopvangbe/509537845805001?fref=ts en help zo dit initiatief verder bekend te maken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...