3 eindejaarstentoonstelling van kunstenaar Martin Wallaert in ’t Biechtstoelke in Machelen aan de Leie

Tijdens de eindejaarsperiode, van 6 tot en met 29 december 2013 (behalve op 25/12) telkens van 14.00 tot 18.00 uur, is er voor de 3de maal de eindejaarstentoonstelling van kunstenaar Martin Wallaert in het oudste huisje van Machelen, ’t Biechtstoelke,

Kunstenaar-Martin-Wallaert

Martin Wallaert, een markant figuur met de eeuwige pijp in de mond, wordt wel eens de laatste Latemse schilder genoemd. Hij kreeg prijzen en onderscheidingen en stelde tentoon in België maar ook in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Denemarken en de Verenigde Staten. Er zijn boeken over hem geschreven en er is een film over hem gemaakt ‘De Kleine Wereld van Martin Wallaert’.

Eenvoudige dingen, dieren en mensen die Martin lief heeft, inspireren hem steeds weer.
Dagdagelijkse activiteiten zoals afwassen of een kledingstuk herstellen vormen een tafereel waar de kunstenaar een tekening of schilderij van maakt waar het gevoel van af druipt en je niet zomaar omheen kunt. Al was je zelf niet bij het moment, toch wordt je deel van het geheel en stil van hoe mooi eenvoud kan zijn. Soms is het oog van een kunstenaar nodig om ons de weg te wijzen en de ogen te openen naar deze eenvoudige zaken die zo mooi zijn maar waar we al te vaak aan voorbij gaan.
Martin verstaat de kunst om dat moment te pakken en het voor altijd op een authentieke manier vast te leggen.
Het Biechtstoeleke is een authentiek huisje met een 300 jaar oude geschiedenis waar de kunstenaar Martin Wallaert woont en werkt. Je kan de woning, die zowel woning, werkatelier van de schilder als galerie is, bezoeken. Vanaf september 2013 verwelkomt kunstenaar Martin Wallaert u elke zondag van 14.00 tot 18.00 uur in dit oudste huisje van Machelen. Regelmatig vindt u er zijn nieuwe werken.

Tijdens de eindejaarsperiode gaat er ook de 3e eindejaarstentoonstelling door. Van 6 tot en met 29 december 2013 (behalve op 25/12) kan u er elke dag langskomen van 14.00 tot 18.00 uur.

Praktische informatie:
Periode: van 6 tot en met 29 december 2013 (behalve op 25/12), elke dag van 14.00 – 18.00 uur
Adres: ’t Biechtstoelke, Karperstraat 1, B-9870 Machelen-aan-de-Leie
E-mail: [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...