Waterpeil van de Leie nog niet onrustwekkend.

Door de neerslag de laatste dagen is het waterpeil van de Leie flink gestegen, de aanlegsteigers aan het Sint-Poppoplein staan nog net niet onderwater. Vorig jaar in december was het alarmpeil wel bereikt werden er verschillende maatregelen genomen. Nu lijkt de situatie er anders uit te zien.

Als we kijken naar een moment opname van de grafiek die je hieronder ziet is de situatie aan het verbeteren, na de laatste hevige regenval van vrijdag in de vooravond. Alles zal afhangen van de regenhoeveelheid van de komende dagen. We merken dat in nov. alleen al 70 liter water viel.

20131109-waterstand

IMG_20131108_122235  Waterpeil Leie
IMG_20131108_121752 Waterpeil Leie

regenhoeveelheid-201311

LIVE toestand hieronder:

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...