16° VTT Leietocht – Sportcomité Astene – video / foto

De weergoden waren vandaag het sportcomité Astene wel heel gunstig gezind, geen regen, winterzonnetje en een ideale temperatuur om zo’n 100 extra mountainbikers meer dan vorig jaar te verwelkomen.
Daar waar in 2010 de rit door barre weersomstandigheden niet kon doorgaan, kwamen er vandaag maar liefst 1.430 mensen afgezakt naar het voetbalstation van SK Deinze. De ideale uitvalbasis voor het sportcomité Astene, met ruime parkeer mogelijkheden, afspuitstand om na de rit alle modder van de fietsen te verwijderen, de kantine, enz.. En op punten waar gevaarlijke oversteek was, stond er politie.

De kerstmaaltijd had zijn tol geëist en zodoende besloten we toch wat calorieën te verbranden. Bijgevolg rond de middag langs de inschrijvingstafel geweest en voor de 27km rit te gaan. Een lokaal ritje door en rond de brielmeersen, bracht ons terug op de asfalt waar de rit via Astene richting Deurle ging. Het lokaal schooltje was omgetoverd tot bevoorrading en rustpunt. Alles wat een mountainbiker nodig had, was er voorzien. Met hiernieuwde krachten werden er nu enkele onverharde stukken aangedaan. Waarvan een aantal op privé terrein (zoals bos van Ooidonk kasteel) speciale werden open gesteld voor deze rit.

Hieronder enkele foto’s, en een video verslagje:

 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...