Leie- en Scheldestreek krijgt opnieuw steun als cultuurregio

De volgende zes jaar krijgt het intergemeentelijke Platform Omgeving Leie en Schelde (POLS) jaarlijks 30.869,40 euro steun om vooral aan cultuurcommunicatie te doen, zo liet cultuurminister Joke Schauvliege weten.

nocturne bestuursleden erfgoedcel in expo De Keyser op 19 november 2013

De intergemeentelijke cultuurnota die de zes cultuurschepenen Rutger De Reu (Deinze), Ferry Comhair (De Pinte), Dirk Martens (Gavere), Thomas Van Ongeval (Nazareth), Kristof Vanden Berghe (Sint-Martens-Latem) en Michaël Vandemeulebroecke (Zulte) indienden werd door de Vlaamse Overheid als positief beoordeeld.

POLS-voorzitter en burgemeester van Nazareth Danny Claeys toonde zich verheugd dat de streek zichzelf verder kan promoten als cultuurregio: “Dit is een belangrijk signaal uit Brussel en de streekcommunicatie zal een grote steun zijn voor de diensten en musea, maar ook de vele verenigingen en particulieren die zich inzetten voor cultuur”. Men zal ook de cultuurraden nog meer proberen te betrekken en nagaan of de samenwerking tussen musea kan worden versterkt. In ieder geval wordt volop ingezet op de verdere uitgave van het cultuur- en erfgoedmagazine Polsslag dat op dit ogenblik driemaal per jaar de bevolking bereikt, digitale promotie via ‘Uit in de regio’en de nieuwe website die begin volgend jaar operationeel wordt.

Meer info over POLS via: https://www.facebook.com/PolsLS

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...