Martin zijn oudste film van Deinze

Iedereen kent Martin De Baerdemaeker wel, inderdaad de vader van zijn 2 dochters en 2 zonen. Allicht weten jullie ook wel dat Martin dagelijks in de weer is om zijn stad Deinze positief in beeld te brengen. Op bijna elke activiteit in Deinze en regio is hij aanwezig om een korte reportage te maken en te delen op het internet. Verschillende media delen dan ook regelmatig zijn video’s om hun artikels op te fleuren, ook wij.

PMD-TV-Martin-De-BaerdemaekerMartin is al verschillende jaren bezig om onze regio in beeld te brengen en heeft dan ook een prachtig video archief opgebouwd in al deze jaren. Een belangrijk erfgoed voor onze toekomstige generaties, een erfgoed die momenteel nog te weinig gekoesterd wordt. Als we in onze glazen bol mogen kijken zal er binnen honderd jaar wel een videowall aanwezig zijn in het “Museum van Deinze en de Leiestreek” met Martin zijn beeldmateriaal. (Een grote troef voor het toerisme in de regio zijn vooral zijn gedigitaliseerde oude video’s).

Voor ons heeft Martin zijn eerste opname van Deinze opgezocht, deze wil hij dan ook met veel enthousiasme delen met ons.

Martin: “Ik herinner mij mijn eerste film met mijn eerste splinternieuwe Panasonic VHS schoudercamera: Ik had die speciaal besteld tegen Canteclaer in 1987!   De mede-leden van het comité wilden ook eens de camera hanteren: ik sta ook zelf op de film. De zaterdag voor de stoet van 1987!”

Op zijn video webstek “Positieve momenten uit Deinzeis een ruim aanbod van bijna meer dan 550 video’s te bekijken. Als je films 1.300.000 keer bekeken zijn en met bezoekers uit meer dan 142 landen mag je wel zeggen dat Deinze, maar vooral Martin zijn video’s van onze regio populair zijn. 

http://vimeo.com/channels/pmdtv

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...