Stad Deinze schenkt educatief spel Pest’Oog aan de basisscholen

Stad Deinze werkt samen met de onderwijsraad aan het onderwijsbeleid in de stad, voor het eerst werd dit beleid ook opgenomen in de meerjarenplanning van het stadsbestuur. Een steeds terugkerend thema is zinloos geweld. Op woensdag 8 januari 2014 ontvingen alle Deinse basisscholen tijdens de onderwijsraad een gratis exemplaar van het educatieve spel Pest’Oog uit handen van schepen van onderwijs Trees Van Hove. Het spel, dat ontwikkeld werd door de vzw Zinloos Geweld, maakt de bespreking van diversiteit, talenten en beperkingen bij 7 tot 10-jarigen mogelijk.

PestOOg_sticker_2013

Sinds 2010 is in Deinze een onderwijsraad actief. Vertegenwoordigers van alle onderwijsnetten komen er samen om het onderwijsbeleid van het stadsbestuur mee vorm te geven. Voor het eerst is dit onderwijsbeleid mee opgenomen in de meerjarenplanning van het bestuur.

“Deinze is een onderwijsstad”, weet schepen van onderwijs Trees Van Hove. “Duizenden kinderen en jongeren lopen dagelijks school in Deinze, maar ook veel volwassenen vinden vlot de weg naar het ruime onderwijsaanbod. Kwalitatief onderwijs is een troef van Deinze. Het is dan ook een mooie zaak dat we elkaar via de onderwijsraad kunnen ondersteunen om verder te groeien.”

Uiteenlopende thema’s
Binnen de onderwijsraad komen heel concrete thema’s aan bod, zoals het gebruik van de sportinfrastructuur en de verdeling van subsidies aan ouderraden. Daarnaast worden er echter ook complexere thema’s aangepakt, zoals probleemgedrag op school, het stimuleren van gelijke onderwijskansen en de aanpak van ongekwalificeerde uitstroom. “In Deinze neemt het forum Jeugd & School al jarenlang deze uitdagingen aan binnen het secundair onderwijs”, zegt voorzitter John Caron, directeur van Leiepoort campus Sint-Hendrik. “Via de onderwijsraad willen we onder meer de inzichten vanuit Jeugd & School uitdragen naar het basis- en volwassenenonderwijs.”

Zinloos geweld
Eén van de terugkerende thema’s is zinloos geweld. Stad Deinze heeft hiervoor een overeenkomst met de vzw Zinloos geweld afgesloten. “Deinze nam in het verleden geregeld deel aan de acties van vzw Zinloos Geweld”, aldus schepen Van Hove. “ Ook in de toekomst blijven we dit doen. We zijn dan ook blij dat we het nieuwe spel “Pest’Oog” gratis kunnen aanbieden aan de basisscholen.” Het spel maakt de bespreking van diversiteit, talenten en beperkingen bij 7 tot 10-jarigen mogelijk.

Meer informatie
Wie vragen heeft over de onderwijsraad en het onderwijsbeleid van stad Deinze, kan terecht op www.deinze.be/onderwijs.

Alles over Pest’Oog kan u lezen op www.zinloosgeweld.net.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...