Buurtcomité De Torenbuurt brengt de Torenbewoners dichter bij elkaar

Op zondag 26 januari vond voor het eerst een nieuwjaarsreceptie plaats op het centrale pleintje in het Torenpark, wat het hart is van de Torenbuurt. Het initiatief werd opgestart door het nieuw opgerichte buurtcomité “De Torenbuurt”.

Alle 220 aanwezige Torenbewoners kregen een gratis drankje en een lekker hapje, tevens was er een smakelijk extraatje voor alle aanwezige kinderen. Na de voorstelling van de leden van het buurtcomité bracht oud-stadsdichter Martin Carrette een gelegenheidsgedicht “NUTSVOORZIENINGEN – Watertoren en RVT Sint-Jozef PETEGEM”.

Met meer dan 220 inschrijvingen kijkt het buurtcomité zeer tevreden terug op deze activiteit. Buurtcomité De Torenbuurt wil alle inwoners van het Torenpark, de Torenstraat, de Watertorenstraat, en de aanpalende straten Machelenbinnenweg en Molenstraat verenigen. Ze streven ernaar om jaarlijks twee grote activiteiten te organiseren, waarvan de nieuwjaarsreceptie er één van is.

Daarnaast wil het buurtcomité zich ook meer toespitsen op de sociale factor die zij als comité kunnen spelen. De buurt is wat men noemt een oude-jonge buurt. Het Torenpark is één van de oudste wijken in Petegem, maar dit wil niet zeggen dat daar enkel oudere mensen wonen. Een leuke buurt van jong en oud, dát is de Torenbuurt. Het comité streeft naar een buurt waarbij ouderen in de winter geholpen worden met hun boodschappen, een buurt waarin kinderen vrij kunnen spelen op straat zonder het gevaar om omver gereden te worden, een buurt waarbij bomen gesnoeid worden door gezamenlijke acties. Op deze manier willen de leden van het buurtcomité een sociale rol spelen in de Torenbuurt.

Om de Deinzenaren kennis te laten maken met buurtcomité de Torenbuurt is er een mooi Youtubefilmpje gemaakt. Daarnaast vragen ze ook aan alle andere buurtcomités, sympathisanten en inwoners om ideetjes en tips te mailen naar [email protected].

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...