Info moment De Meester Wroeterij op zaterdag 15 februari

De Meester Wroeterij is ontstaan uit de in 2009 opgerichte CSA boerderij, dat was een community supported argiculture boerderij. In 2012 werd er een vzw opgericht, gezinnen uit Deinze en de omliggende gemeenten betalen sindsdien lidgeld om samen te komen tuinieren. Er zijn meer dan 80 mensen uit Deinze en de omliggende gemeenten oogstaandeelhouder.

Iedereen kan lid worden van de vzw voor een jaar om zo het jaar door te komen tuinieren, leren en natuurlijk te komen oogsten. De organisatie is niet gericht op verkoop, maar wil de transitie maken naar een nieuw lokaal samenwerkingssyteem en dat begint aan de basis met onze voedselproductie.

Lieven Goderis starte de Meester Wroeterij op in 2009 vanuit leerzorg, hij zocht naar een duurzaam model voor innovatieve landbouw, vanuit zijn betrokkenheid in het onderwijs, bijzondere jeugdzorg ervaarde hij de waarde van het leren en werken op een landbouwbedrijf.

Er worden allerlei groenten, fruit en kruiden gekweekt in het centrum van het stadsbos van Deinze. Alles wordt gekweekt op een duurzame manier voor bewoners uit de buurt. Bio dynamische methoden worden toegepast op de velden, zodat het natuurlijk evenwicht behouden blijft.

Je kan als school, klas of groep ook “Natuur!eik leren”
Kinderen komen minstens éénmaal per seizoen en gedurende het schooljaar met hun klas/groep werken en leren op de boerderij. Op regelmatige tijdstippen brengen ze een dag door op de boerderij, door de ontdekking van dezelfde plek in de natuur en de boerderijwerkzaamheden ontstaat verdieping van de leerervaringen. Op de boerderij worden al hun zintuigen geprikkeld. Ze ervaren verbondenheid met de natuur en komen in contact met de natuur door verzorgende relaties met aarde, planten en dieren te ontwikkelen.

Op de boerderij worden dan de ervaringen uitgewisseld. In de klas wordt dan bijvoorbeeld een logboek bijgehouden.

Op zaterdagvoormiddag 15 februari om 11u is er de kans om als nieuw lid een rondleiding te volgen op de boerderij. Voor meer info kan je altijd terecht op hun facebook pagina, klik hier.

De Meester-Wroeterij – Krekelstraat 171 – 9800 Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...