WTC Walter Godefroot kleurt terug de vlaamse wegen

Ook de wielertoeristen van voorzitter Christophe Godefroot  kleuren vanaf begin maart weer de Vlaamse wegen in het rood. Stilaan kunnen ze uitkijken naar hun eerste jubileum, want zonet ging het 9de seizoen van start vanuit vakantiecentrum ‘De Ceder’.

WTC-Water-Godefroot

“Trouw” blijft trouwens het codewoord van deze club, want niet alleen de prachtige locatie in Astene is vanaf de oprichting ongewijzigd gebleven, ook de hoofdsponsors bleven 9 jaar lang trouw aan de club. Uiteraard “Fietsen Godefroot” en verder “Ramen en Deuren Govan” en “Tuinmachines De Volder”. WTC Walter Godefroot is overigens één van de grootste clubs van Oost-Vlaanderen, want naast een grote basisgroep komen er elk jaar wel een aantal nieuwkomers bij en dat is dit jaar niet anders.

Bij de eerste afspraak op zondag 2 maart stonden zo’n 80-tal wielertoeristen klaar voor de eerste rit, verdeeld over 3 groepen.
 De A-groep onder leiding van gedreven bestuursleden Johan De Weirdt en Willy Goeteyn nemen de betere fietsers op sleeptouw voor wekelijkse ritten die oplopen tot zowat 100 km aan een gemiddelde snelheid die toch wel de 32 km/u benaderd.

De B-groep herbergt de meeste rijders onder impuls van voorzitter Christophe Godefroot himself en trouwe bondgenoten zoals Nico Deunynck en Ivan De Weirdt. Hier spreekt men regelmatig van een groep van 30 à 40 man die wekelijkse ritten van 70 à 80 km afhaspelen aan een gemiddelde van net onder de 30 km/u.

En dan is er nog de D-groep met de ‘d’ van dames. Ook zij mochten dit seizoen een paar nieuwkomers verwelkomen, waardoor zij nu toch wekelijks met een 10 à 15 modieuze roodhemdjes het straatbeeld ‘versieren’. Zij doen ritten tot 60 km aan een gemiddelde van om en bij de 25 km/u.
Info dames bij Trui Cornelis via [email protected]

Naast een vastgelegd zondagprogramma wordt er tussen maart en september ook op zaterdag gereden. Dat gebeurt geregeld ook in groep vanaf ‘De Ceder’, maar daarnaast wordt op zaterdag vooral deelgenomen aan alle klassiekers die in het aanbod van de wielerbond Vlaanderen zitten.  Dat zijn niet alleen Vlaamse klassiekers, zoals de Ronde Van Vlaanderen, Davitamon-Classic, Peter Van Peteghem of de Rit van de Gouverneur, maar er wordt ook uitgeweken naar Wallonië voor bv. De Waalse Pijl, Eddy Merckx-Classic tot dé klassieker onder de wielertoeristenorganisaties, “Le Vélomediane” ofte de Cricquillion.

Om toch eens hun conditie om te zetten in prestaties nemen de betere pedalleurs van de club jaarlijks deel aan de “Ronde van Nazareth”. Een meerdaagse wedstrijd met een vijftal ritten en een eindklassement, enkel en alleen bestemd voor wielertoeristen.

Verder wordt er ook jaarlijks een buitenlandse trip georganiseerd, dit jaar wordt dit een “hoogtestage” naar de Pyreneeën.

En te bewijzen dat WTC Walter Godefroot ook een familieclub is geven ze met heel wat fierheid ook nog mee dat er jaarlijks op 15 augustus een familiehappening is, voor groot en klein. Een clubfietstocht gespreid over een ganse namiddag én avond met eten, drinken én animatie voor groot en klein.

WTC Walter Godefroot blijft de wind in de zeilen hebben en kijkt al uit naar volgend jaar. Het tiende seizoen zal niet onopgemerkt voorbijgaan laat de bestuursgroep nu al weten!

Om het totaalpakket rond te fietsen – koken kost geld! –  mogen we uiteraard ook niet vergeten dat de club in 2008 gestart is met de organisatie van een mountainbiketocht. Parcoursbouwers Willy Goeteyn en ouderdomsdeken van de club Joris De Witte zorgen jaarlijks voor prachtige omlopen van 25, 35 en 50 km. Vorige editie kwam daar ook een cyclotocht bij en voor dit jaar wordt opnieuw gebroed op iets nieuws, zijnde een VTT-omloop van 70 km, voor de echte mountainbikers die een uitdaging niet uit de weg gaan.

 “Stilstaan is achteruit gaan” (of eerder achteruit rijden moeten we hier zeggen), dixit de bestuursgroep met naast de hierboven reeds vernoemde personen ook nog de gebroeders Rik en Paul Blanchaert, Jo De Blaere en Koen Vanwalle aan de bestuurstafel. Dit alles onder het goedkeurend oog van ‘peetvader’ Walter Godefroot  zelve.

 Algemene info:  via de website www.wtcwaltergodefroot.be
of bij Willy Goeteyn, Casselrijlaan 22, Deinze-Astene – 0476/789880 of [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...