Zondag 16 maart kippenfestijn in de Brielpoort – vzw Scharnier

De nierdialyse afdeling van het Sint-Vincentiusziekenhuis te Deinze en het AZ Maria Middelares te Gent richtte een 15 tal jaar geleden vzw Scharnier op, een patiëntenvereniging waarvan zowel de patiënten, verpleegkundigen als artsen deel uit maken.

Kippenfestijn vzw Scharnier

De bedoeling is om voor hun nierpatiënten acitiviteiten in te richten, om hun reïntegratie in de maatschappij te bevorderen. Zij zijn vaak geïsoleerd op werkvlak door hun behandeling, maar ook in hun sociale leven door de vele dieet- en vochtbeperkingen, de frequente opnames, de sterk verminderde mobiliteit.

Zo organiseren zij oa. jaarlijks een patiëntenfeest met animatie en aangepaste dans, daguitstappen op maat van hen, en meerdaagse dialysereizen waar zij instaan voor hun dialyse ter plaatse, voor de excursies en voor de dagdagelijkse verzorging. Ze doen echter nog veel meer kleinere activiteiten op de afdeling zelf om hun behandeling zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Dit alles wordt gedragen door heel wat vrijwilligers onder het personeel en de artsen, en dit naast hun dagdagelijkse taak op de dialyse-afdeling.

Kip met groenten buffet, kroketjes en dessert. €15 per persoon, kinderen jonger dan 3 jaar gratis, kinderen tussen 3 en 12 jaar €8, er zijn ook steunkaarten te verkrijgen aan €5. Reserveren kan tot zaterdag 15 maart mei, telefonisch 0472/45 88 15 of via onderstaande mail, of via overschrijving op het rekeningnummer van Scharnier : BE54 8508 2142 5397

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...