Dag van de Buren in Deinze enthousiast gevierd

Dag van de Buren! sp.a

Vrijdag 16 mei was het Dag van de Buren. In vele Vlaamse steden werden dan ook een groot aantal buurtfeesten georganiseerd. In Deinze was er geen grootschalig initiatief, maar sp.a Deinze bracht toch symbolisch wat buren rond de tafel in wijk het Nieuwgoed. “We merken dat sociaal contact tussen buren vermindert, door verschillende arbeidspatronen, gezinssituaties en overvolle agenda’s…“ zegt Freija Dhondt. “Mensen lijken steeds minder te praten met elkaar en dan worden kleine problemen sneller opgeblazen”. “Initiatieven om de sociale samenhang te verbeteren zijn dus zeker welgekomen” vervolgt Wouter De Schepper “De mooiste dingen zitten soms in een klein gebaar en eens je elkaar een beetje kent kan je ook makkelijker met elkaar spreken als je een netelige kwestie hebt uit te klaren.”

Met Dag van de Buren bevorderen we opnieuw het groepsgevoel. Mensen uit eenzelfde omgeving spreken onderling af voor een gezellige babbel of een heuse barbecue. Sp.a Deinze beet afgelopen vrijdag de spits af en organiseerde een gezellige wijkbarbecue. Iedereen bracht zijn eigen vlees, groenten en drank mee om die onderling te verdelen.

“We zien dat initiatieven in verschillende steden op grote steun van het stadsbestuur kunnen reken. Zo kunnen organisatoren van een Dag van de Buren activiteit in Leuven rekenen op gratis uitnodigingskaarten en een waardebon van €25 voor hapjes en drank. Iets wat maar al te graag ook zien gebeuren in Deinze” besluit Freija Dhondt.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...