Feest in het stadsbos #deinze #dagvanhetpark

Zondag 18 mei is het Dag van het Park, het moment bij uitstek om het nieuwe, jonge stadsbos van Deinze te verkennen. In de namiddag kan je kennismaken met het nieuwe jonge bos. Test de nieuwe wandel- en fietspaden uit, probeer de rustbanken langs de dreven, breng de schaapskudde of de gallowayrunderen een bezoek.

Dag van het park Deinze

Goed te Parijs
Het stadsbos van Deinze, ook wel het Goed te Parijs genoemd, is het nieuwe stadsbos rond de Astenedreef en het Gampelaeregoed. Ooit waren dit twee aparte gebieden. Nu groeien deze twee boskernen naar elkaar toe, elk met hun eigen karakter. Het gebied ten noorden van de Krekelstraat wordt een stevig bos van een twintigtal hectare. De zuidkant van de Krekelstraat wordt een gevarieerd landschap met bos, wastine en weiland met poelen en gemengde houtkanten.

Feestprogramma
Langs het vrije wandelparcours (3 of 7 kilometer) kan je op de Dag van het Park kennismaken met de nieuwe wandel- en fietspaden, het meubilair in het nieuwe stadsbos, het speelbos en de vele schapen en koeien. Onderweg zijn er informatieve stops met tal van leuke weetjes over de natuur. Aan DeCeder, het startpunt van de wandelroute, kan je informatie verzamelen op de infostanden en genieten van een hapje en een drankje. Voor de jongsten is er randanimatie voorzien.

Afspraak en startpunt
Zondag 18 mei van 13.30 tot 17.00 uur

Startpunt: Vakantiecentrum DeCeder, Parijsestraat 34, 9800 Astene
Het gemakkelijkst bereikbaar met de fiets 😉

“Feest in het Stadsbos Deinze” is een initiatief van Agentschap voor Natuur en Bos, Vlaamse Landmaatschappij, Stad Deinze, Natuurpunt Deinze Plus, DeCeder en Samenwerkingsverband Stadsbos Deinze.

Info
Voor meer info over het programma en andere activiteiten: Milieudienst: 09 381 95 55 – [email protected]www.deinze.be/milieuwww.dagvanhetpark.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...