Mis de laatste show van de lazy fridays niet – cultuurschok- Patrick Riguelle

Patrick Riguelle komt op vrijdag 9 mei naar Deinze

The Messieurs Blues

De lazy friday – concerten zorgden ook dit jaar weer voor muzikaal spervuur in de Rekkelinge. Het is sinds jaar en dag een goede traditie om de reeks af te sluiten met een band die muzikale anciënniteit uitademt. Dit jaar mogen klassenbakken Patrick Riguelle, Jean – Marie Aerts, Filip Casteels en Jean Pierre Onraedt bewijzen dat ze ondanks of juist omwille van hun muzikale bagage nog steeds grenzen weten te verleggen. Met een mengeling van dub, roots en Europese pop – rock weten de “Messieurs Blues” moeiteloos de oermuziek met hedendaags geluid te rijmen.  Als muzikant werkte Jean Pierre Onraedt voor ondermeer Salvatore Adamo, Viktor Lazlo, Two Man Sound en Francis Goya. Als componist/auteur schreef hij nummers voor Kris De Bruyne en Plastic Bertrand. Filip Casteels vormde samen met Steven De Bruyn de nucleus van de eerste versie van El Fish, met de Radio Kings en Howlin’ Bill, het kruim van de vorige generatie bluesbands in Vlaanderen. Jean-Marie Aerts is medeoprichter van de belangrijkste en meest innovatieve rockband die dit land ooit bezat, TC Matic. Ook zijn pioniersrol bij o.a. Split en Bien Servi wordt alom erkend. Aerts is ook één van onze allerbeste producers, bij wie zowat heel muzikaal België aanklopte. Hij draaide aan de studioknopjes bij Big BillRick Tubbax & The Taxi’sAbsynthe MindedDe DivUrban Dance SquadJo LemaireElisa WautTom WolfEl FishLa Fille D’ErnestKris De Bruyne en Gorki.

Bij het grote publiek is Patrick Riguelle ten slotte bekend als frontman van de Laatste Show band, die jarenlang de gelijknamige talkshow op VRT met toepasselijke muziekjes opluisterde. Maar de muzikale CV van Patrick Riguelle is ronduit indrukwekkend. Riguelle speelde in de jaren 80 als studiomusicus met onder anderen Dirk Blanchart en Salvatore Adamo. Later werd hij de frontzanger van de folkband Kadril. De jongste jaren legt hij zich terug toe op zijn eerste liefde, het Franse chanson, wat ondermeer aanleiding heeft gegeven tot een vruchtbare samenwerking met muzikale spitsbroeder Jan Hautekiet.

Als u wilt weten wat het betoverend effect is van vier koppige klassenbakken die collectief weigeren op muzikaal brugpensioen te gaan, dan moet u zich als de bliksem een kaartje aanschaffen voor hun concert in buurtcentrum De Rekkelinge, op vrijdag 9 mei om 20u30 (deuren vanaf 20u). Tickets in voorverkoop voor “Les Messieurs Blues” kosten 16 euro in voorverkoop en zijn te verkrijgen op www.cultuurschok.be of in de voorverkooppunten AD Delhaize (Gentsesteenweg 9, Deinze) of Esso De Witte (Gaversesteenweg 307).

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...