woensdag 21mei Interscholen regatta Deinze

Elk jaar, telkens rond de maand maart, vindt op de Thames de legendarische roeiwedstrijd Oxford-Cambridge plaats. Tijdens ‘The boat race’, zoals deze wedstrijd genoemd wordt, strijden acht uit de kluiten gewassen atleten voor de overwinning. Achttien minuten lang geven ze het beste van zichzelf. Ze worden daarbij hevig aangemoedigd door de 250.000 supporters langs de oevers. De eerste race werd gevaren in 1829 en is sindsdien immens populair in Engeland.

Hier in het centrum van Deinze, aan het Sint-Poppoplein, willen we dat succesverhaal ook beleven. Dynamische schooldirecties, gedreven leerlingen en een sportief stadsbestuur (dit jaar zullen zij ook deelnemen) zijn de ingrediënten om een kanowedstrijd op de Leie even legendarisch te maken.

Op woensdag 21 mei 2014 gaat voor de 11e maal de kanowedstrijd door van 13u30 tot 16u00.

woensdag 21mei Interscholen regatta DeinzeFoto Facebookpagina Interscholen regatta Deinze

De roeiers schepen in aan het Sint-Poppoplein, gelegen voor de Kerk van Deinze. Ze verplaatsen zich richting AD Delhaize en onderweg nemen ze hun technische en tactische punten nog eens grondig door.
Aan de startlijn maken de roeiers rechtsomkeer en racen ze tot de eindstreep die voor het Sint-Poppoplein ligt.

Deelnemende scholen

ST: Leiepoort campus Sint-Theresia
SV: Leiepoort campus Sint-Vincentius
SH: Leiepoort campus Sint-Hendrik
VTI: Vrij Technisch Instituut
ERASMUS DEINZE
EMMAÜS AALTER (Zal er dit jaar niet bij zijn wegens pedagogische studiedag. Volgend jaar nemen ze terug deel.)
De organisatoren zorgden voor een waardig alternatief. De plaatselijke politici (College van Burgemeester en Schepenen en de gemeenteraad) zullen hun plaats innemen. (= Boot x in het wedstrijdschema)

Roeiers

Er komen 150 roeiers aan de start. Deze zijn verspreid over 8 races tussen 2 kano’s met daarin telkens 9 roeiers en 1 professionele stuurman.
De wedstrijd ziet er dit jaar iets anders uit doordat er maar 5 scholen deelnemen.

In de eerste 2 races strijden de jongere leerlingen tegen elkaar. In de 3de race nemen de jongere leerlingen van één school het op tegen de oudere leerlingen van een andere school. In race 4 en 5 strijden de ouderen tegen elkaar om vervolgens af te sluiten met de leerkrachten in 3 alles beslissende races.
Zowel jongens als meisjes kunnen zich inschrijven voor een plaats in de boot.
Bij de leerkrachten is de verhouding 5 mannelijke en 4 vrouwelijke roeiers.
Sommige roeiers varen al voor de 11e maal mee. De noodzakelijke reserves komen als eerste in aanmerking om volgend jaar mee te varen.

Sfeerbeeld van vorig jaar

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...