Deinzenaar wint spannende #derby Stad Deinze! #jumping

Afgelopen weekend ging zoals jaarlijks jumping Deinze door in de Brielmeersen. Zowel op zaterdag als zondag trok het evenement vele kijklustigen. Hoogtepunt van het weekend was de derby stad Deinze – Cavalor op zondagavond. Maar liefst 36 deelnemers gingen de uitdaging aan en startten het moeilijke parcours van 27 cross- en jumpinghindernissen. Deinzenaar Tom Sneppe, die voor de derby drie paarden had meegebracht, bleef met zijn derde paard, Giljan van de Mispelaere, foutloos en reed de snelste tijd. Het was jaren geleden dat een Deinzenaar de derby nog eens won. Tom Sneppe, afkomstig uit Damme, woont sinds kort in Meigem met zijn toekomstige echtgenote Ann-Sophie De Riviere.

Winnares van vorig jaar Celine De Cabooter bleef ook foutloos en werd knap tweede met Ilaana van ’t Maeshof. De derde plaats was voor Joan Bielen die met Dorrado van de Mispelaere als eerste foutloos het parcours aflegde maar jammergenoeg twee tijdsfouten kreeg.

Ondanks de regenbui vlak voor de derby bleven de toeschouwers op post. De wedstrijd liep hierdoor wel wat vertraging op en was pas om 22u in de schemer afgelopen met de proef 110cm. Deze werd gewonnen door Glenn Van Herp met Cassis Z. Op zaterdag werden de Masters van de studentenruiters gewonnen door Shahin Strobbe met Osiris de Mazin. Het Ruiterkomitee Deinze vzw kijkt terug op een geslaagd weekend met vele bezoekers en mooi weer.

Jumping deinze 2014
Foto: prijsuitreiking derby stad deinze van links naar rechts Tom Sneppe, Ann-Sophie De Riviere, Schepen stad Deinze Conny De Spiegelaere, Timothy Jacob en Valerie Mastelinck.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...